Annonce
forside

Forsvarer: Tre tilfældige anholdt for at videreføre LTF

Tre mænd er blevet varetægtsfængslet for at videreføre LTF, som for nylig blev forbudt. Forsvarsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen mener, at politi og anklagemyndighed har udvalgt tre tilfældige, der skal bruges som prøveklude for, om man kan varetægtsfængsles for at overtræde forbuddet mod LTF.

Tre mænd er fængslet for at videreføre banden Loyal To Familia. Forsvarer mener, de er tilfældige prøveklude.

Tre unge mænd er fredag i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør blevet varetægtsfængslet, fordi de mistænkes for at ville videreføre banden Loyal To Familia, LTF, som er blevet forbudt.

Forsvareren for den af de tre, advokat Mai-Brit Storm Thygesen, forstår ikke, hvorfor netop de tre er blevet anholdt og fængslet.

- De har opholdt sig i en baggård, hvor LTF'ere tidligere har hængt ud, siger hun.

- Nogle af dem har så været iført en kasket, hvor der er et F på, og det mener anklagemyndigheden skulle have noget med LTF at gøre. Min klient havde dog ikke sådan en kasket, fortsætter hun.

Hun mener, at anholdelsen og varetægtsfængslingen er en overreaktion, og at sagen er "en lille smule politisk".

- Man skal have prøvet de her sager, og så er det tilfældigt, at netop de tre rammes. De skal være en slags prøveklud for, om overtrædelse af forbuddet mod LTF kan begrunde varetægtsfængsling, mener Mai-Brit Storm Thygesen.

Hun hæfter sig ved, at to andre blev anholdt sammen med de tre, som nu er varetægtsfængslet.

- Den ene er ikke medlem af LTF, og den anden er blevet løsladt af grunde, som jeg ikke kender, siger forsvarsadvokaten og peger på, at alle de tre nu fængslede ikke tidligere har været straffet.

Rigsadvokaten har for nylig besluttet at forbyde LTF. Det skyldes, at gruppen sættes i forbindelse med meget alvorlig kriminalitet.

Forbuddet blev meddelt 4. september, og allerede dagen efter greb politiet ind mod fem personer, der stod på Falstergade i Fredericia. De blev dog ikke fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Mai-Brit Storm Thygesen og hendes klient har ligesom en af de andre fængslede kæret afgørelsen til Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce