Annonce
Sønderjyske HH

Forsvaret faldt, angrebet styrtdykkede og frustrationerne steg

SønderjyskE var i knæ mod Skanderborg, der vandt en stensikker sejr i Skansen. Arkivfoto: Claus Thorsted
SønderjyskE viste et forbløffende lavt bundniveau i størstedelen af hjemmekampen mod Skanderborg. Hjemmeholdet hev sig op efter pausen og fik nederlaget til at se pænere ud, end det var. Udeholdet vandt 32-27.

SØNDERJYSKE: Forsvaret faldt.

Med et brag endda.

SønderjyskE er nået langt med stærkt forsvarsspil hidtil i den unge sæson. Så langt, at holdet med en hjemmesejr over Skanderborg torsdag aften kunne have erobret andenpladsen i ligaen. I stedet tabte hjemmeholdet i Skansen, fordi det ellers så stærke forsvar faldt med et brag. Splittet ad af et Skanderborg-hold under ledelse af den snu cheftræner Nick Rasmussen, der sammen med sit hold havde fundet nøglen til det sønderjyske forsvar.

Enten ved indspil til stregspiller Nikolaj A. Nielsen, eller ved scoringer fra bagkæden, hvor SønderjyskE slet ikke fik tacklet igennem på Matthias Bitsch. Det blev kostbart, selv om sønderjyderne fik rettet op på en skidt start og fik greb om kampen midt i første halvleg.

Siden gik det galt igen, og ved 11-18 var de sønderjyske frustrationer så voldsomme, at det kostede Frederik Børm et blåt kort.

Annonce

kampen i tal

SønderjyskE-Skanderborg 27-32 (12-18)

Stillinger undervejs: 0-2, 2-5, 6-8, 8-9, 10-16, 16-25, 21-26, 23-29

Målscorere, SønderjyskE: Christian Jensen 9, Mikkel Møller 6 (2), Jon Andersen 5, Oskar Sunnefeldt 2, Oliver Eggert 2, Aaron Mensing 2, Sveinn Johannsson 1

Topscorer, Skanderborg:Matthias Bitsch 7, Nikolaj A. Nielsen 7

Udvisninger: SønderjyskE 5, Skanderborg 2

Diskvalifikation: Kristian Bonefeld, Skanderborg (rødt kort), Frederik Børm, SønderjyskE (blåt kort)

Tilskuere: 2.152

Børm dummede sig

Børm blev fastholdt at to Skanderborg-spillere, og da han ikke kunne vriste sig fri, blev han hidsig. Det resulterede i en albue i hovedet på Cornelius Kragh. Måske var det ikke tilsigtet, at Børm ville ramme Kragh i ansigtet. Men det gjorde han. Dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm gik ud for at se hændelsen på tv. Derefter var de ikke i tvivl. Blåt kort til Børm for en voldelig eller hensynsløs forseelse.

Selv hovedparten af tilskuerne med de lyseblå briller i den udsolgte hal måtte erkende, at kendelsen var ok. Frederik Børm er så erfaren og dygtig en håndboldspiller, at han aldrig må bringe sig selv i den situation. Nu bragte han også holdkammeraterne i en meget dum position. Frederik Ladefoged er skadet, så for resten af opgøret var 20-årige Sveinn Johannsson eneste stregspiller for hjemmeholdet.

Bagud med 12-19 i pausen erkendte SønderjyskE-træner Kasper Christensen på TV2 Sport, at hans hold nok havde tabt kampen. Men understregede samtidig, at det handlede om at bevise noget i anden halvleg.

Skræmmende lavt bundniveau

Det fik Lasse Hamann-Boeriths så chancen for på playmakerpositionen fra anden halvlegs begyndelse. Men da Kristoffer Laursen samlede benene om et straffekast fra Mikkel Møller ved stillingen 13-21 blev der helt stille i Skansen. Så vidste alle vist godt, at hverken Boeriths eller nogen anden kunne trylle SønderjyskE tilbage i kampen.

Det siges, at Skanderborg-spillerne er nogen af de lavest lønnede i ligaen. I så fald må de betale deres huslejer med morskab, for de lignede virkelig nogen, der godt kunne lide at spille håndbold. SønderjyskE-tilhængerne kunne på deres side ikke lide, hvad de så. Forståeligt. For SønderjyskE ramte bunden i skræmmende grad. Holdet viste et bundniveau, de færreste troede eksisterede. Det kunne en opblomstring undervejs i anden halvleg ikke ændre ved.

Man må gerne tabe en hjemmekamp mod Skanderborg.

Man må bare ikke tabe den på den måde, SønderjyskE tabte torsdag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce