Annonce
Sønderjyske HH

Forsvaret faldt, angrebet styrtdykkede og frustrationerne steg

SønderjyskE var i knæ mod Skanderborg, der vandt en stensikker sejr i Skansen. Arkivfoto: Claus Thorsted
SønderjyskE viste et forbløffende lavt bundniveau i størstedelen af hjemmekampen mod Skanderborg. Hjemmeholdet hev sig op efter pausen og fik nederlaget til at se pænere ud, end det var. Udeholdet vandt 32-27.

SØNDERJYSKE: Forsvaret faldt.

Med et brag endda.

SønderjyskE er nået langt med stærkt forsvarsspil hidtil i den unge sæson. Så langt, at holdet med en hjemmesejr over Skanderborg torsdag aften kunne have erobret andenpladsen i ligaen. I stedet tabte hjemmeholdet i Skansen, fordi det ellers så stærke forsvar faldt med et brag. Splittet ad af et Skanderborg-hold under ledelse af den snu cheftræner Nick Rasmussen, der sammen med sit hold havde fundet nøglen til det sønderjyske forsvar.

Enten ved indspil til stregspiller Nikolaj A. Nielsen, eller ved scoringer fra bagkæden, hvor SønderjyskE slet ikke fik tacklet igennem på Matthias Bitsch. Det blev kostbart, selv om sønderjyderne fik rettet op på en skidt start og fik greb om kampen midt i første halvleg.

Siden gik det galt igen, og ved 11-18 var de sønderjyske frustrationer så voldsomme, at det kostede Frederik Børm et blåt kort.

Annonce

kampen i tal

SønderjyskE-Skanderborg 27-32 (12-18)

Stillinger undervejs: 0-2, 2-5, 6-8, 8-9, 10-16, 16-25, 21-26, 23-29

Målscorere, SønderjyskE: Christian Jensen 9, Mikkel Møller 6 (2), Jon Andersen 5, Oskar Sunnefeldt 2, Oliver Eggert 2, Aaron Mensing 2, Sveinn Johannsson 1

Topscorer, Skanderborg:Matthias Bitsch 7, Nikolaj A. Nielsen 7

Udvisninger: SønderjyskE 5, Skanderborg 2

Diskvalifikation: Kristian Bonefeld, Skanderborg (rødt kort), Frederik Børm, SønderjyskE (blåt kort)

Tilskuere: 2.152

Børm dummede sig

Børm blev fastholdt at to Skanderborg-spillere, og da han ikke kunne vriste sig fri, blev han hidsig. Det resulterede i en albue i hovedet på Cornelius Kragh. Måske var det ikke tilsigtet, at Børm ville ramme Kragh i ansigtet. Men det gjorde han. Dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm gik ud for at se hændelsen på tv. Derefter var de ikke i tvivl. Blåt kort til Børm for en voldelig eller hensynsløs forseelse.

Selv hovedparten af tilskuerne med de lyseblå briller i den udsolgte hal måtte erkende, at kendelsen var ok. Frederik Børm er så erfaren og dygtig en håndboldspiller, at han aldrig må bringe sig selv i den situation. Nu bragte han også holdkammeraterne i en meget dum position. Frederik Ladefoged er skadet, så for resten af opgøret var 20-årige Sveinn Johannsson eneste stregspiller for hjemmeholdet.

Bagud med 12-19 i pausen erkendte SønderjyskE-træner Kasper Christensen på TV2 Sport, at hans hold nok havde tabt kampen. Men understregede samtidig, at det handlede om at bevise noget i anden halvleg.

Skræmmende lavt bundniveau

Det fik Lasse Hamann-Boeriths så chancen for på playmakerpositionen fra anden halvlegs begyndelse. Men da Kristoffer Laursen samlede benene om et straffekast fra Mikkel Møller ved stillingen 13-21 blev der helt stille i Skansen. Så vidste alle vist godt, at hverken Boeriths eller nogen anden kunne trylle SønderjyskE tilbage i kampen.

Det siges, at Skanderborg-spillerne er nogen af de lavest lønnede i ligaen. I så fald må de betale deres huslejer med morskab, for de lignede virkelig nogen, der godt kunne lide at spille håndbold. SønderjyskE-tilhængerne kunne på deres side ikke lide, hvad de så. Forståeligt. For SønderjyskE ramte bunden i skræmmende grad. Holdet viste et bundniveau, de færreste troede eksisterede. Det kunne en opblomstring undervejs i anden halvleg ikke ændre ved.

Man må gerne tabe en hjemmekamp mod Skanderborg.

Man må bare ikke tabe den på den måde, SønderjyskE tabte torsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce