x
Annonce
Esbjerg

Forsvaret fjerner midlertidige militærbroer fra Ribe Å

Til efteråret går Forsvarets Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne igang med at pille de tonstunge militærbroer ned over Ribe Å. Foto: André Thorup
Der er godt nyt for sejlerfolket i Ribe Å, idet Forsvarets Ingeniørtropper til efteråret vender tilbage til Ribe for at hente de to midlertidige militærbroer tilbage til Skive Kaserne, inden de overhovedet er blevet brugt.

Ribe: Fra efteråret 2020 bliver der igen bedre forhold for at sejle til og fra Skibbroen i Ribe.

Da flyttes nemlig de to midlertidige militærbroer, der skal føre trafikken over Ribe Å under arbejdet med Ribes nye klapbro, når dette forventes påbegyndt i foråret 2022, og ved at fjerne militærbroerne fjernes den gene, der har givet en markant lavere frihøjde for sejlads.

Efter en længerevarende dialog med Forsvarets Ingeniørtropper forklarer man nu fra Vejdirektoratret, at de to broer flyttes tilbage til Skive Kaserne til september, og dermed nåede broerne overhovedet ikke at blive taget i brug ud over en særdeles velbesøgt Åben Bro-dag, inden de nu fjernes igen.

Broerne blev samlet af Ingeniørtropperne i juni 2019, og projektleder hos Vejdirektoratet, Mike Boesen, bekræfter, at broerne nu igen skilles ad og fjernes efter aftale mellem Vejdirektoratet, Forsvaret og Ribe Sejlklub.

- Ingeniørtropperne havde en ledig tid i kalenderen i september, så vi blev enige om, at det er det vi gør. De er mere til gavn der end i Ribe, hvor de vil være til unødig gene for sejlads på åen, siger Mike Boesen og forklarer, at Vejdirektoratet refunderer de omkostninger for Forsvaret, der er forbundet med at have mandskab bosat i Ribe i forbindelse med nedtagningen. Selve broen er stillet gratis til rådighed af Forsvaret.

- De bliver skilt helt ad og kørt tilbage til Skive Kaserne. De får sådan set en ekstra øvelse ud af det, så de på den måde kan forfine det, de er eksperter i, siger Mike Boesen, der endnu ikke kender den eksakte dato i september, hvor broerne pilles ned.

Projektlederen regner med, at militærbroerne fragtes tilbage til Ribe og samles igen i foråret 2022, inden den nye klapbro opføres og står færdig i 2023, hvorefter Forsvaret så igen vender tilbage til en sidste nedpilning af de to broer.

Ringvejsbroen

De to militærbroer over Ribe Å samt den tilhørende vejdæmning igennem Ribe-marsken bliver først taget i brug, når Vejdirektoratet går igang med at skifte den nuværende ringvejsbro ud med en klapbro.

Broerne måler 42,67 meter i længden og er samlet af 14 stålsektioner. Hver bro har en samlet bredde på 6 meter, hvorpå køresporet bliver 4,2 meter på hver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce