Annonce
Indland

To børn reddet efter at være drevet til havs i gummibåd

En mor og hendes to børn er kort før klokken 17 ved at blive sejlet i land ved Odder. De drev til havs i båd.

Både helikopter og skibe blev lidt efter klokken 16 sat ind, da Forsvarets Operationscenter modtog en anmeldelse om, at to børn var i havsnød ud for Dyngby Strand ved Odder syd for Aarhus.

Det oplyser Allan Jydemand Mortensen, vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter.

- De to børn var drevet ud fra stranden i en gummibåd. Det udvikler sig på den måde, at moren også hopper i vandet og svømmer ud mod dem.

- Der bliver iværksat en redningsaktion med en helikopter og skibe, og så kalder de ud i området, hvor de får kontakt til en hurtigtsejlende motorbåd ved navn "Sea Ranger 3", siger han.

Moren var nået ud til sine børn og var kommet op i gummibåden, da motorbåden finder dem kort før klokken 17. De var drevet omkring 600-700 meter til havs, vurderede Østjyllands Politi.

Den lille familie sejles til Odder Havn, hvor enten brandberedskab eller ambulance tager imod dem. De har det efter omstændighederne godt, oplyser Allan Jydemand Mortensen.

- Så bliver de modtaget, og så er den sag slut. Værre blev det heldigvis ikke, siger han.

Hverken helikopter eller det andet skib, som blev sat ind, nåede at hjælpe familien, da "Sea Rangers 3" var hurtigt på stedet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce