Annonce
Sønderjyske HH

Forsvarets vognstyrer kan skimte endestationen

Rasmus Bertelsen i SønderjyskE-trøjen i en kamp mod Århus. Til sommer kan karrieren være forbi. Arkivfoto: Kim Haugaard
32-årige Rasmus Bertelsen siger farvel til SønderjyskE efter denne sæson. Kroppen kan holde til en sæson eller to endnu, men hvis det rigtige tilbud ikke dukker op, er karrieren forbi.
Annonce

SØNDERJYSKE: Mens Fredericia HK først lige er vendt tilbage, er det som om, Rasmus Bertelsen har været der altid. I den danske håndboldliga.

Mandag aften løber SønderjyskE-forsvareren Bertelsen på banen mod den klub, hvor hans professionelle karriere begyndte. I Fredericia.

- Jeg startede i Fredericia som anden års yngling og var der i seks sæsoner. Jeg havde en super tid i Fredericia. Jeg har kun gode minder. Fantastisk håndboldklub, fantastisk sted. Der er da ingen tvivl om, at det bliver en speciel kamp, men jeg har været tilbage og spille med Ribe i 1. division, siger Rasmus Bertelsen.

Han er begejstret over, at Fredericia efter en lang årrække i divisionerne atter er at finde blandt de bedste hold i Danmark.

- De har godt nok gjort det flot. Oprykker med så mange point (ni, red.). Klubben er inde i en rivende udvikling, og det er fedt for dansk håndbold, for det er en fed håndboldby, og de har en rigtig god hjemmebane. Så det er bare rigtig fedt for dansk håndbold, at de er kommet med igen, mener Rasmus Bertelsen.

optakt

Håndbold, herreligaen

Mandag kl. 20.00: Fredericia HK-SønderjyskE

TV: TV2 Sport

JV tipper: 30-30

Annonce

Det lakker mod enden

Fredericia HK ligner i 2019 en klub, der har tænkt sig at blive hængende i håndboldligaen. Derimod er det mere tvivlsomt med Rasmus Bertelsen, der kan være i gang med sin sidste sæson på topplan.

Kontrakten med SønderjyskE udløber til sommer og bliver ikke forlænget.

- Vi havde en snak, og SønderjyskE gik med at ville have tre stregspillere i stedet for en forsvarsspiller, og min situation var, at jeg måske trak lidt mod at skulle køre lidt kortere til håndbold. Så det var en rigtig fin dialog og meget udramatisk, siger Bertelsen, hvis udlægning bliver bekræftet af den sportslige ledelse i SønderjyskE.

Derfor kan den professionelle karriere være forbi for Rasmus Bertelsen til sommer.

- Der er ingen tvivl om, at det lakker mod enden. Jeg tror godt, der kunne være en enkelt eller to sæsoner tilbage i mig rent fysisk. Så må tiden vise, om det rigtige tilbud dukker op, eller om den civile karriere trækker for meget i mig. Det går jeg lige og tygger lidt på de næste par måneder, siger Bertelsen, der arbejder på kontor hos medicingrossisten TMJ i Vejle, hvor han også er bosat.

- Jeg har det sådan, at jeg holder mine muligheder åbne og ser, hvad der sker i løbet af de næste par måneder, og så ser jeg, hvad der sker. Det kan gå alle veje, siger han og lyder oprigtigt usentimental.

Annonce

Ingen snak om slutspil

Direkte adspurgt svarer han, at han er i tvivl om, hvorvidt han kunne foretage et oplagt klubskift og slutte karrieren i Fredericia.

- Jeg har jo en forhistorie i Fredericia, lige som jeg har i Ribe-Esbjerg, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er med Fredericia, siger han.

I stedet koncentrer han sig om sit job som forsvarsmand i SønderjyskE, der har haft en fin sæsonstart. Alligevel vil han ikke gå ind i en snak om, hvilke muligheder sønderjyderne vil have i slutspillet.

- Der er vel 11-12 hold, der gerne vil i slutspillet, og der er kun otte pladser, så der bliver kamp om det til sidste spillerunde, tror jeg.

- Vores fokus ligger slet ikke dér. Det ligger på, om vi kan være heldige og dygtige nok til at komme i det forjættede land i top otte. Det andet er så langt ude i fremtiden og egentlig ligegyldigt, siger han.

Mandag aften kan SønderjyskE med en sejr nå op på 14 point og efterlade Fredericia på fem points afstand.

Så må tiden vise, om det bliver Bertelsens sidste kamp i den by, hvor det hele begyndte. Eller om det rigtige opkald kommer, så han bliver hængende lidt endnu.

Det hele begyndte i Fredericia HK. Her ses Rasmus Bertelsen i en pokalkamp i 2010 mellem de to AG København-forsvarere Joachim Boldsen og Lars Jørgensen. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce