Annonce
Sønderjyske HH

Forsvarets vognstyrer kan skimte endestationen

Rasmus Bertelsen i SønderjyskE-trøjen i en kamp mod Århus. Til sommer kan karrieren være forbi. Arkivfoto: Kim Haugaard
32-årige Rasmus Bertelsen siger farvel til SønderjyskE efter denne sæson. Kroppen kan holde til en sæson eller to endnu, men hvis det rigtige tilbud ikke dukker op, er karrieren forbi.

SØNDERJYSKE: Mens Fredericia HK først lige er vendt tilbage, er det som om, Rasmus Bertelsen har været der altid. I den danske håndboldliga.

Mandag aften løber SønderjyskE-forsvareren Bertelsen på banen mod den klub, hvor hans professionelle karriere begyndte. I Fredericia.

- Jeg startede i Fredericia som anden års yngling og var der i seks sæsoner. Jeg havde en super tid i Fredericia. Jeg har kun gode minder. Fantastisk håndboldklub, fantastisk sted. Der er da ingen tvivl om, at det bliver en speciel kamp, men jeg har været tilbage og spille med Ribe i 1. division, siger Rasmus Bertelsen.

Han er begejstret over, at Fredericia efter en lang årrække i divisionerne atter er at finde blandt de bedste hold i Danmark.

- De har godt nok gjort det flot. Oprykker med så mange point (ni, red.). Klubben er inde i en rivende udvikling, og det er fedt for dansk håndbold, for det er en fed håndboldby, og de har en rigtig god hjemmebane. Så det er bare rigtig fedt for dansk håndbold, at de er kommet med igen, mener Rasmus Bertelsen.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Mandag kl. 20.00: Fredericia HK-SønderjyskE

TV: TV2 Sport

JV tipper: 30-30

Det lakker mod enden

Fredericia HK ligner i 2019 en klub, der har tænkt sig at blive hængende i håndboldligaen. Derimod er det mere tvivlsomt med Rasmus Bertelsen, der kan være i gang med sin sidste sæson på topplan.

Kontrakten med SønderjyskE udløber til sommer og bliver ikke forlænget.

- Vi havde en snak, og SønderjyskE gik med at ville have tre stregspillere i stedet for en forsvarsspiller, og min situation var, at jeg måske trak lidt mod at skulle køre lidt kortere til håndbold. Så det var en rigtig fin dialog og meget udramatisk, siger Bertelsen, hvis udlægning bliver bekræftet af den sportslige ledelse i SønderjyskE.

Derfor kan den professionelle karriere være forbi for Rasmus Bertelsen til sommer.

- Der er ingen tvivl om, at det lakker mod enden. Jeg tror godt, der kunne være en enkelt eller to sæsoner tilbage i mig rent fysisk. Så må tiden vise, om det rigtige tilbud dukker op, eller om den civile karriere trækker for meget i mig. Det går jeg lige og tygger lidt på de næste par måneder, siger Bertelsen, der arbejder på kontor hos medicingrossisten TMJ i Vejle, hvor han også er bosat.

- Jeg har det sådan, at jeg holder mine muligheder åbne og ser, hvad der sker i løbet af de næste par måneder, og så ser jeg, hvad der sker. Det kan gå alle veje, siger han og lyder oprigtigt usentimental.

Ingen snak om slutspil

Direkte adspurgt svarer han, at han er i tvivl om, hvorvidt han kunne foretage et oplagt klubskift og slutte karrieren i Fredericia.

- Jeg har jo en forhistorie i Fredericia, lige som jeg har i Ribe-Esbjerg, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er med Fredericia, siger han.

I stedet koncentrer han sig om sit job som forsvarsmand i SønderjyskE, der har haft en fin sæsonstart. Alligevel vil han ikke gå ind i en snak om, hvilke muligheder sønderjyderne vil have i slutspillet.

- Der er vel 11-12 hold, der gerne vil i slutspillet, og der er kun otte pladser, så der bliver kamp om det til sidste spillerunde, tror jeg.

- Vores fokus ligger slet ikke dér. Det ligger på, om vi kan være heldige og dygtige nok til at komme i det forjættede land i top otte. Det andet er så langt ude i fremtiden og egentlig ligegyldigt, siger han.

Mandag aften kan SønderjyskE med en sejr nå op på 14 point og efterlade Fredericia på fem points afstand.

Så må tiden vise, om det bliver Bertelsens sidste kamp i den by, hvor det hele begyndte. Eller om det rigtige opkald kommer, så han bliver hængende lidt endnu.

Det hele begyndte i Fredericia HK. Her ses Rasmus Bertelsen i en pokalkamp i 2010 mellem de to AG København-forsvarere Joachim Boldsen og Lars Jørgensen. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce