Annonce
Erhverv

Forsvarsforlig satte familieliv og arbejdsmoral under pres

Omkring 300 arbejdspladser er blevet flyttet fra Haderslev Kaserne til andre kaserner rundt i landet. Det gav en lang periode med usikkerhed, som påvirkede medarbejderne. Pressefoto
Der opstod usikkerhed og trykket stemning blandt medarbejderne, da 300 ansatte skulle flyttes fra Haderslev Kaserne. Spekulationerne fyldte meget, men for de fleste har processen dog været en god oplevelse, fortæller tillidsmand.

HADERSLEV: Hvad sker der, når din arbejdsgiver omstrukturerer og vil flytte din arbejdsplads 200 kilometer væk? Hvordan påvirker det familieliv og arbejdsmoralen?

Det var vilkårene, da omkring 300 ansatte på Haderslev Kaserne blev bedt om at flytte arbejdssted. I forbindelse med forsvarsforliget i 2018 blev det Slesvigske Fodregiment genoprettet på Haderslev Kaserne.

For at gøre plads til det blev adskillige medarbejdere flyttet. Cirka 215 medarbejdere blev flyttet til Fredericia, cirka 45 til Holstebro og cirka 40 til Karup.

De fleste oplevede usikkerhed og trykket stemning. Det var usikkerheden, der fyldte mest hos korporal Hans Peter Thams.

- Spekulationerne fyldte meget. Det var svært. Man gik og tænkte og tænkte og tænkte i næsten et år. Det var meget usikkert, siger Hans Peter Thams, der var tillidsmand for konstabelgruppen ved 1. Brigade under udflytningen.

Hans Peter Thams endte med at blive i Haderslev, som han havde håbet på. Han bor i Hjordkjær ved Rødekro med sin kone og børn. Han er også meget involveret i foreningslivet i byen. Så da han i det år, planerne blev lagt, kunne risikere at skulle arbejde i Holstebro, godt 200 kilometer væk, kunne det vende op og ned på korporalens liv.

- Det var svært at koncentrere sig hundrede procent om en arbejdsopgave, da jeg ikke vidste, hvordan landet lå. Det påvirkede mig. Jeg arbejdede måske på 85 procent, mens jeg tænkte på flytningen de resterende 15 procent, forklarer Hans Peter Thams og fortsætter:

- Jeg ved ikke, om det har været psykisk hårdt, men det lettede da en del, da jeg fik at vide, at jeg skulle blive, så noget må det have betydet.

Som tillidsmand oplever han dog, at de fleste er kommet godt ud af udflytningen.

- Jeg oplevede udflytningen rigtig positivt. Det gjorde jeg i det omfang, at flere af mine folk fik lov til at blive i Haderslev. Flere af dem, som ikke blev, havde ikke det store imod at tage med til Holstebro. Det kunne være, hvis de fik tilbudt et bedre job, siger han.

Annonce

Udflytning af arbejdspladser

  • I forbindelse med forsvarsforliget i 2018 blev det Slesvigske Fodregiment genoprettet. For at gøre plads til de ekstra arbejdspladser blev omkring 300 arbejdspladser flyttet fra Haderslev Kaserne til andre steder i landet.
  • Staben for Danske Division, omkring 40 stillinger, flyttede til Karup.
  • Staben for 1. Brigade, omkring 45 stillinger, flyttede til Holstebro.
  • Brigades Stabskompagni, omkring 60 stillinger, flyttede til Fredericia.
  • Hovedkvarters-bataljonen/Telegrafregimentet, omkring 155 stillinger, flyttede til Fredericia.
  • Omkring 36 medarbejdere har fået mulighed for at blive på Haderslev Kaserne i en anden stilling. Størstedelen af de udflyttede har frivilligt accepteret det.

Kaptajnen blev gal

Til gengæld oplevede kaptajn Thomas Peter Møller omstruktureringen noget mere dramatisk.

Han blev flyttet til Holstebro, men han er siden vendt tilbage til Haderslev i en anden stilling.

- Jeg blev gal, da jeg fik at vide, at jeg skulle forflyttes. Jeg havde længe ytret, at jeg gerne ville noget andet, men stadig blive i Haderslev. Det blev der ikke taget hensyn til, fordi det, jeg lavede, var forretningskritisk, sagde de. Deres argumenter var tynde. De opgaver, jeg sad med, kunne man lave, uanset hvilken officersbaggrund man havde, siger han.

Året inden havde han med kort varsel accepteret en udsendelse til Afghanistan, og nu skulle han også indarbejde i familieplanerne, at han skulle arbejde i Holstebro.

- Så jeg var ikke tilfreds med at blive udvalgt. Jeg havde lige taget en udsendelse med ultrakort varsel. Og den stilling, jeg skulle have, manglede de ikke mig, men en sagsbehandler til, og dem er der mange af, siger han.

Thomas Peter Møller synes heller ikke, processen med udflytningen fungerede optimalt, fortæller han.

- I Forsvaret lærer vi meget om ledelse og meget om forandringsprocesser, og hvordan man leder forandringsprocesser. Det stak mig, at selv om man prædiker en ting, vælger man ikke at følge den. Alt det, de siger, er vigtigt i en forandringsproces, gjorde de ikke, siger han.

- Det første, man skal, er at gøre sin organisation robust, så man ikke oplever kompetencetab i overgangsperioden. Men der blev ikke slået flere stillinger op. De folk, der forsvandt, blev ikke afløst. I det hele taget havde man lidt en løs politik i forhold til, at nogle kunne forsvinde, mens andre blev bundet til deres stilling, siger han.

Løser sig for de fleste

Seniorsergent Bent Juhler har været på Haderslev Kaserne i over 25 år. Han har derfor oplevet både trusler om lukning og forflytninger mange gange.

- Det er et vilkår som soldat. Der er rolige perioder, og så når der bliver lavet forsvarsforlig, nedlægger de enheder og regimenter og så videre. Så tænker man, hvad der skal ske med én, siger han.

Udflytningen fra kasernen kunne mærkes i dagligdagen, fortæller han.

- Stemningen var trykket. Mange vidste, de skulle flytte, men der var også mange, som ikke vidste, om de var købt eller solgt. Man bruger en fandens masse energi på det. Tænke hvad laver jeg om år, hvordan skal det gå?

Han har dog selv undgået den værste uro denne gang, da det tidligt stod klart, at hans stilling ikke var i fare.

- Jeg frygtede ikke at miste mit job, fordi det var knyttet til kasernen. Jeg var heldig at have et job, der var hægtet til kasernen. Så jeg var ikke nervøs. Men jeg var nervøs for mange af mine kollegaer, som ikke kunne blive, og som også bor i nærområdet, siger han.

- Det er da træls, ingen tvivl om det. Men de fleste ved også, det er et vilkår. Det er ligesom at hoppe i koldt vand. Til at begynde med har man svært ved at få luft, men så vænner man sig til det og får varmen, og så kan man begynde at svømme. Man vænner sig til situationen, og det løser sig jo også for de fleste, slutter han.

Korporal Hans Peter Thams var tillidsmand for konstabelgruppen ved 1. brigade under udflytningen, og selv om det var en hård periode at gå på arbejde, oplevede han udflytningen som en succes. Pressefoto
Kaptajn Thomas Peter Møller mener, udflytningen var dårligt udført. Han blev flyttet til Holstebro, og dermed skulle han få det til at passe ind i familielivet kort efter, han havde taget en udsendelse til Afghanistan med kort varsel. Pressefoto
Seniorsergent Bent Juhler undgik at blive flyttet, da hans stilling var hæftet til kasernen. Han har været på Haderslev Kaserne i omkring 25 år og har derfor oplevet flere trusler om udflytning og lukning. Det er svært, men en del af jobbet, fortæller han. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Annonce