Annonce
Aabenraa

Forsvarsminister afviser nybyggeri i Tinglev

Frivillige brandmænd og professionelle folk fra beredskabet får formentlig alligevel ikke glæde af fælles lokaler i Tinglev. Arkivfoto: Claus Thorsted
Brand og Redning Sønderjylland skal næppe regne med at få tag over hovedet hos Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev. Minister vil ikke bygge nyt til formålet.
Annonce

TINGLEV: Meget tyder på, at det planlagte tætte samarbejde mellem Brand og Redning Sønderjylland og Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev knap bliver så tæt i endda.

I hvert fald har forsvarsminister Trine Bramsen ingen planer om at udvide skolen i Tinglev, så der også bliver plads til administrationen af Brand og Redning Sønderjylland.

Det fremgår af et svar, som ministeren har sendt til det nu forhenværende radikale folketingsmedlem Nils Sjøberg.

Sjøberg skrev til forsvarsministeren  sidst i juli for at opfordre til, at der på finansloven afsættes penge til en udvidelse af skolen, der både kan give bedre værelsesfaciliteter og skabe plads til Brand og Redning Sønderjylland.

Det fremgår af svaret fra ministeren, at Brand og Redning Sønderjylland gerne må købe et areal hos Beredskabsstyrelsens tekniske skole og så selv opføre en ny kontorbygning.

Annonce

Tomme bygninger

Det er dog ikke en løsning, som Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V), der er næstformand for Brand og Redning, har tænkt sig at benytte:

- Vi bygger ikke nyt, så længe vi har ledige kommunale bygninger stående, understreger han.

Borgmesteren nævner, at der er ledig plads på rådhuset i Tinglev og på brandstationen i Aabenraa, som Brand og Rednings administration kan flytte ind i .

Han mener dog, at en placering de to stedet ikke giver de samme muligheder for et samarbejde.

- Da kommunerne fik besked på at oprette færre beredskaber og øge samarbejdet med det statslige beredskab, var det nærliggende at vi flyttede ind ved siden af skolen i Tinglev, påpeger borgmesteren.

Annonce

Et nyt forslag

Nils Sjøberg ærgrer sig over, at ministeren ikke vil hjælpe samarbejdet i Tinglev på vej.

- Det skuffer mig, at Trine Bramsen henviser til, at det er Brand og Redning Sønderjylland, der skal betale, når et samarbejde i den grad også vil være til gavn for Beredskabsstyrelsens arbejde, siger han.

Nils Sjøberg, der indtil den 1. august var vikar for den radikale Lotte Rod i Folketinget, vil nu skrive til de tre sønderjyske borgmestre, der står bag Brand og Redning Sønderjylland, og foreslå, at de tre kommuner går sammen med staten om et nybyggeri i Tinglev.

Pavillon opsagt

Brand og Redning Sødnerjylland har siden oprettelsen haft til huse i en lejet pavillon ved siden af Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev. Men det er en meget dyr løsning, og derfor har Brand og Redning opsagt lejemålet med virkning fra åsskiftet.

Brand og Redning Sønderjylland er et fælles beredskab for Tønder Haderslev og Aabenraa kommuner.


Vi bygger ikke nyt, så længe vi har ledige kommunale bygninger stående,

Borgmester Thomas Andresen (V).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce