Annonce
Tønder

Forsvundet kunstværk ser dagens lys i Tønder

Sigurjón Ólafsson var en anerkendt islandsk billedkunstner, der levede i årene 1908-1982. Efter afslutningen af Anden verdenskrig vendte Sigurjón Ólafsson tilbage til Island og blev en ledende skikkelse i kunstlivet i den nyoprettede republik. På fredag præsenteres en af hans store værker "Fodboldspillere" bag ved Tønder Sports- og Fritidscenter. Arkivfoto 
Annonce

Tønder: Skulpturen "Fodboldspillere" bliver fredag præsenteret i Tønder Sports- og Fritidscenter.

Skulpturen i bronze er lavet af den nu afdøde kunstner Sigurjón Ólafsson (1908-1982) i 1936, men blev anset for forsvundet, da den i lang årrække var uden for offentlighedens søgelys, og først kom frem igen i 1998.

Nu kommer den to meter høje figur så til at stå bag ved fritidscenteret i Tønder.

Det er kunstnerens enke, der har gennem Tønder Kommunale Billedkunstråd har tilbudt Tønder Kommune af få skulpturen opstillet i kommunen.

Værket er et af fire værker komponeret over temaet "fodbold". Figurerne er stærkt forenklede, uden at være abstrakte. Selv sagde kunstneren, at han ikke ville gengive en naturalistisk fodboldspiller, derimod ønskede han at udtrykke den kraft og bevægelse, som præger spillet.

Sigurjón Ólafssons usædvanlige talent blev påskønnet med legater og udmærkelser, og i 1930, efter to års studier, modtog Sigurjón Ólafsson Akademiets guldmedalje netop skulpturen, der nu kommer til at stå i Tønder.

Præsentationen, der forestås af formanden for Tønder Kommunes Billedkunstråd, Anne Blond, sker fredag den 20. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce