Annonce
Tønder

Fortællingen om den blå kat Blå

Karen Møller Grothe er atter bogaktuel. Denne gang med børnebogen om katten Blå, som er rigt illustreret af flotte tegninger. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Karen Møller Grothe har skrevet børnebog, der rammer de mindste. Historien handler om katten Blå, der forsvinder og går grueligt meget igennem.

BALLUM: Den lokale forfatter og forelægger, Karen Møller Grothe, har begået en ny børnebog: "Jeg er blå" - historien om mit liv - er fortællingen om en sej kat.

Bogen om Blå, der forsvandt fra sit hjem og vender tilbage efter to års fravær, er skrevet af Grothe, som tidligere har udgivet børnebøger og krimier for voksne.

Blå er både navnet og farven på denne helt særlige kat, der ufrivilligt tager på en lang og farefuld færd, der tager sin begyndelse, da katten bliver bange og farer vild. Før Blå mange oplevelser rigere vender hjem fra den strabadserende tur, har den mødt både farlige dyr og venlige mennesker.

Karen Møller Grothe er født og opvokset i Ribe. I 1997 slog hun sig ned i Nørhus ved Ballum, hvor hun med husbonden Henning Møller Nielsen bor i et hyggeligt markmandshus fra 1750.

Annonce

Fordomsfri børn

Karen Møller Grothe er uddannet bankassistent i Ribe, siden har hun arbejdet som nattevagt på et asylcenter, været kontormus hos Dansk Flygtningehjælp og i 2005, blev hun uddannet meritlærer og underviste i fem år i historie og dansk på mellemtrinnet. Og det var her blandt eleverne på 4. årgang, at hun fandt ud af, at børn omkring 10 år er nysgerrige og gerne læser historier.

- Børn i den alder er nysgerrige, åbne, fordomsfri og så vil de gerne lære, har Karen Møller Grothe tidligere forklaret her i avisen.

Bogen er illustreret af Joan Holm Schmidts flotte tegninger.

Jeg er Blå kan købes hos boghandlen eller på nettet. Den vejledende pris er 229 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce