Annonce
Sport For abonnenter

Fortællingen om Nicki Pedersen: Når en dør lukkes, åbnes en ny

Nicki Pedersen har i særklasse været den bedste danske speedwaykører i de seneste 15 år. I flere sæsoner var han også verdens bedste, men til næste år skal han for første gang siden 2002 ikke kæmpe med om den individuelle VM-titel. Foto: Yilmaz Polat

Dette er en del af fortællingen om Nicki Pedersen. Den temperamentsfulde speedwaykører, der med stor viljestyrke nåede at vinde VM-titlen tre gange. Elsket og hadet af konkurrenter og fans, men unægtelig en personlighed, som de fleste med kærlighed til speedwaysporten nok dårligt kan undvære, når det kommer til stykket.Nu er han rangeret ud på et sidespor, og til næste år er han for første gang siden 2002 ikke en del af grandprixserien.Vi har besøgt Nicki Pedersen til en åben og ærlig snak i hans hjem i Middelfart.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce