Annonce
Esbjerg

Fortiden har indhentet Tobias Kippenberger

Tobias Kippenberger er efter tre år klar til at sende sit første debutalbum på gaden, og det bliver fulgt op af en Danmarksturne. Foto: Petra Kleis
Tobias Kippenberger er klar til at sende sit første soloalbum på gaden, og seks år efter tiden i The Floor Is Made Of Lava er det en voksen mand, der står tilbage - og så alligevel ikke helt.

Esbjerg: Der er løbet megen lava over gulvet siden 2013 for Tobias Kippenberger.

Udover de ekstra seks lys i fødselsdagskagen, så der nu er 35, har Esbjerg-drengen scoret voksenpoint ved at blive far, få job og flytte i villa, og tiden i The Floor Is Made Of Lava synes meget langt væk.

Sidste år udsendte han en EP med fem numre på dansk, og han erklærede selv i den forbindelse, at nu var han blevet voksen.

I dag er den voksenskal krakeleret en smule, erkender Kippenberger.

- Jeg må jo nok sige, at fortiden har indhentet mig lidt. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at inde i den voksne mand bor der stadig en lille dreng. En dreng, der stadig af og til kan lide at hamre på ting og kan finde på at gå ud i haven og trampe på snegle, siger Tobias Kippenberger.

Da han var frontmand i The Floor Is Made Of Lava, blev der skrevet og sunget sange på engelsk, men da han startede sit soloprojekt op skiftede han til dansk, og det har han holdt ved. Til gengæld er han efter en afstikker til det poppede vendt tilbage til rockgenren.

Det er en balance mellem det at opføre sig ordentligt og på den anden side at være et dumt svin. Det er henholdsvis kirken og kroen et billede på, og jeg kender det jo fra mig selv.

Tobias Kippenberger, sanger og musiker

Annonce

Rockdrønet ville ud

- Jeg har altid fået at vide, at jeg er kontrær, og det er der nok en del sandhed i. Da vi i Lava trak stikket, forventede de fleste nok, at fortsatte jeg med at lave musik, ville det blive indenfor rockgenren. Netop derfor valgte jeg i stedet pop, og jeg skiftede også til at skrive på dansk. Men efter EP'en med de fem numre sidste år kunne jeg mærke, at der stadig lå et rockdrøn inde i mig, og det ville bare ud, så nu kan vi måske kalde genren på den nye plade for digitalrock, siger Tobias Kippenberger.

Og det er netop modsætningerne i hans egen tilværelse og livsfilosofi, som bliver lagt på bordet på det nye album, der har titlen "Kroen og Kirken".

- Det er en balance mellem det at opføre sig ordentligt og på den anden side at være et dumt svin. Det er henholdsvis kirken og kroen et billede på, og jeg kender det jo fra mig selv. På den ene side er jeg voksen og skal passe mit arbejde og min familie, men på den anden skulder sidder en lille djævel, der gerne vil have mig til at sidde i øvelokalet til langt ud på natten, eller synes det er en god idé at tage en tur i byen og drikke sig i hegnet, siger Tobias Kippenberger.

Annonce

Grib lykken

Selv om der ifølge Tobias Kippenberger bliver mindre og mindre tid til at gå og fundere over livet, jo ældre man bliver, så filosoferer han stadig en del over tilværelsen i almindelighed og sin egen i særdeleshed.

- Jeg tror ikke, at der findes noget endemål med det hele. Lykken kommer dryssende en gang i mellem, og så er det bare med at gribe den og nyde den. Og i mellemtiden handler det hele vel om at være noget for sig selv og andre og ellers tage rutsjeturene op og ned med sig selv. Jeg er kommet frem til, at det hele for mit vedkommende også kan blive lidt for pænt og perfekt. Jeg har perioder, hvor jeg tror, at jeg har regnet det hele ud. Men alting kommer i faser og forandrer sig, så om et år kan alting kan se anderledes ud og noget helt andet virke rigtigt, lyder det eftertænksom fra Kippenberger.

Kroen & Kirken

Tobias Kippenbergers debutalbum "Kroen & Kirken" udkommer den 6. september.

Albummet indeholder 11 sange.

Den 30. august udkom singlen "Søerne".

Allan Olsen og Katinka Bjerregaard medvirker på hvert deres nummer på albummet.

Kippenberger tager på Danmarksturne med start den 26. september på Skraaen i Aalborg.

Den 02. oktober optræder han på Tobakken i Esbjerg.

Annonce

Sjovere på dansk

Sangene på det nye album er blevet til over en periode på tre år, og Kippenberger er stadig begejstret for at skrive på dansk.

- Det er simpelthen bare sjovere og meget mere i tråd med mig eget verdensbillede og min selvopfattelse. Jeg går ikke og håber på et internationalt gennembrud, og jeg skal ikke ned og flakke rundt på en tysk motorvej og spille for halvtomme sale i jagten på berømmelse. Den lille danske andedam passer fint til mig, siger han.

Der er tale om et soloprojekt, men når Kippenberger den 26. september starter en Danmarksturné, bliver det med fuldt band på scenen.

- Det er også lidt at vende tilbage til rødderne, for jeg er jo vokset op med at være en del af et band, og jeg har også savnet holdånden. Vi har lige haft den første øver sammen, og selv om det var lidt rustent, er jeg fortrøstningsfuld. Det skal vi nok nå i mål med, siger den delvist tilbagevendte rockmusiker og bad boy Tobias Kippenberger.

Tobias Kippenberger har ikke helt kunnet slippe rocken og rollen som bad boy, som her i forgrunden for The Floor Is Made Of Lava. Billedet er fra Bork Havnefestival i 2010. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

40-årige sønderjyde sælger pisk og slag i fritiden: - Det får deres hjerner til at koble fra, når en anden bestemmer

Tønder For abonnenter

Overfaldt 16-årig med peberspray på banegården: Skærbæk-røver skal et år i fængsel

Annonce