Annonce
Navne

Fortjenstnål uddelt fra tennisunion: Flot hæder til tidligere tennisformand i Ribe

Tidligere formand i Ribe Tennis Klub, Henning Pedersen, fik onsdag aften overrakt JTU's Fortjenstnål ved tennisklubbens generalforsamling. Prisen blev sat på trøjen af bestyrelsesmedlem i Jyllands Tennis Union, Frits Rasmussen. Privatfoto
Ved onsdagens generalforsamling i Ribe Tennis Klub modtog tidligere formand i Ribe Tennis Klub, Henning Pedersen, Jyllands Tennis Unions Fortjenstnål efter mangeårig indsats for tennissporten i Ribe.

Ribe: Der var stående bifald til tidligere formand i Ribe Tennis Klub, 82-årige Henning Pedersen, da der onsdag aften var indkaldt til generalforsamling i Ribe Tennis Klub.

Under punktet "eventuelt" rejste klubbens cheftræner, Frits Rasmussen, der også er bestyrelsesmedlem i Jyllands Tennis Union, sig med en helt særlig meddelelse. Efter indstilling fra Ribe Tennis Klubs bestyrelse havde Jyllands Tennis Union besluttet at tildele Henning Pedersen JTU's Fortjenstnål for lang og tro tjeneste i tennissportens interesse, hvor han i en menneskealder har været en helt central del af Ribe Tennis Klub.

Henning Pedersen var formand fra 1974-1998, og Frits Rasmussen forklarede, hvordan Henning stadig kommer i Ribe Tennis Klub så ofte som muligt.

Annonce

Fire baner og nyt klubhus

- Både for selv at spille, som han har gjort det i en menneskealder, men også hvis der er hyggearrangement, fællesspisning, klubturnering eller har opsnust, at nogle af klubbens dygtige, unge spillere er på banerne. Så er Henning der. Gerne sammen med hustruen Jytte, og på imponerende vis dukker han stadig op, når der er arbejdsdag med at hive ukrudt op eller gøre baner klar. Henning er aldrig blevet træt af den klub, han selv har været med til at bygge op til, hvad den er i dag med flere medlemmer, end der har været i rigtigt mange år, sagde Frits Rasmussen, og læste yderligere op af bestyrelsens indstilling.

Henning Pedersen var formand, da klubben flyttede fra afsides beliggende baner på Stadionvej og fik anlagt fire grusbaner ved Ribe Fritidscenter og et arkitekttegnet klubhus. Han gjorde en utrættelig indsats for især at skaffe nye damespillere til klubben og var formand, da klubben peakede med 268 medlemmer i 1992.

Det var en rørt Henning Pedersen, der til stort bifald fik den lille nål sat på kraven. Han forklarede, hvor stor betydning tennisklubben har haft for hans liv i Ribe, og hvor glad han var for, at prisen trods coronatider netop blev overrakt i tennisklubbens lokaler blandt de tennisspillere, som han stadig holder meget af at tilbringe sin tid sammen med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce