Annonce
SønderjyskE Ishockey

Fortrøstningsfuld sportschef: Vores hold leverer, hvad vi gerne vil have

SønderjyskE spillede helt suverænt lidt tidligere på sæsonen og sejrede i Continental Cup og blev dermed det første danske hold til at vinde en europæisk klubturnering. Nu gælder det så den afsluttende del af grundspillet. Foto: Jacob Schultz
Grundspillet går nu ind i den afgørende fase, og SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov mener, det er perfekt at åbne efter landsholdspausen med en hjemmekamp mod rivalerne fra Esbjerg Energy.

SØNDERJYSKE: Den fornemme sejr i Continental Cup er indtil videre det store lyspunkt i sæsonen for SønderjyskE, men sportschef Kim Lykkeskov tror på, at der i den kommende tid er mange flere sejre på vej i de lyseblås retning.

- I denne sæson har vi ikke de helt store pointslugere på vores hold. Det må vi erkende, men til gengæld har vi et hamrende godt kollektiv, og det var også netop en kæmpemæssig holdpræstation, der banede vejen for vores europæiske succesoplevelse.

- Det skal vi holde fast i. Jeg synes, at vi siden midt i december har set de rigtige takter fra vores hold, så selvom der selvfølgelig stadig kan ske rigtig meget i de sidste ni kampe i grundspillet, er jeg rimelig rolig omkring det, lyder meldingen.

SønderjyskE er i øjeblikket nummer tre i ligaen, mens Energy er nummer seks - og det betyder rent faktisk, at netop de to hold skulle møde hinanden i en kvartfinaleserie, hvis slutspillet begyndte allerede nu.

- Vi må se, hvor vi ender i tabellen. Aalborg når vi helt sikkert ikke at indhente, da de er rimelig langt foran og derfor tager førstepladsen i grundspillet, men vi skal selvfølgelig ende så højt som muligt og gå ind i slutspillet med så meget momentum som overhovedet muligt. Om vi så slutter som nummer to, tre eller fire er svært at sige.

- På forhånd har vi sagt top fire som sæsonmål, og det tror jeg helt sikkert, at vi er i stand til at leve op til.

Annonce

En stærk periode

SønderjyskE havde en rigtig stærk periode med sejre i 10 ud af 11 kampe fra slutningen af december og indtil langt hen i januar, men så gik det ned ad bakke med knebne nederlag til Rødovre, Frederikshavn og senest Herning, der hjemme sejrede 3-2 i en direkte duel om andenpladsen i ligaen.

- Men nu er vi friske igen efter landsholdspausen. Spillerne har haft fri nogle dage og er kommet lidt væk fra hinanden. Det tror jeg er sundt nok ind i mellem, og så er en pause på halvanden uge jo også altid en mulighed for at få alle mand lappet sammen igen.

Og en hjemmekamp mod Esbjerg Energy er altid i høj kurs.

- Der er kampe, hvor det ikke er nødvendigt at bruge meget energi på at sætte spillerne op - og det er altid tilfældet mod Esbjerg. Dem vil vi altid gerne vinde over, understreger Kim Lykkeskov.

SønderjyskE er uden Daniel König Hansen tirsdag kl. 19.00 i Frøs Arena i Vojens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce