Annonce
Billund

Fortsat højt smittetryk i Billund Kommune: Testbilerne er tilbage fra søndag

Ketty Emborg eller en af hendes kolleger kommer igen til Grindsted og Billund med coronatestbilen. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Med et fortsat højt smittetryk i kommunen har Region Syddanmark og Billund Kommune indgået aftale om, at en af regionens testbiler vender skiftevis retur til Billund og Grindsted fra på søndag og fem dage frem.
Annonce

Billund Kommune: Selvom om det i flere dage har set ud til at gå den rigtige vej, er smittetrykket i Billund Kommune fortsat for højt. Og fra torsdag til fredag steg det en lille smule igen. Derfor kommer testbilerne tilbage.

En af regionens testbiler vil fra på søndag den 25. oktober vende retur til Billund og Grindsted. Det betyder, at man fra søndag og foreløbig til og med fredag den 30. oktober igen kan blive testet for covid-19 ved regionens mobile testenhed på henholdsvis Tårnvej 32 i Grindsted og ved Billund Idrætscenter. Tidsrummet for test er fortsat klokken 9-16, men denne gang vil kun én testbil besøge kommunen, som derfor vi holde skiftevis i Billund og Grindsted.


Vi kan kun sige, at smitten fortsat primært findes bredt fordelt i Grindsted med enkelte udbrud i andre byer, og at smitten er bredt fordelt på alle aldersgrupper.

Andreas Bjerre, Billund Kommune


Formålet med et besøg ved regionens testbil er fortsat, at man kan blive testet, hvis man har været et sted, hvor der har været risiko for smitte. Det kan for eksempel være, hvis man bor i lejlighed og har hørt, at en eller flere naboer i opgangen er blevet smittet. Det kan også være, hvis man har været til familiefest i weekenden eller deltaget i en anden begivenhed med mange mennesker.

Annonce

Bredt i Grindsted

Billund Kommune har data for, hvor i kommunen smitten er, og det er fortrinsvis i Grindsted.

- Vi kan kun sige, at smitten fortsat primært findes bredt fordelt i Grindsted med enkelte udbrud i andre byer, og at smitten er bredt fordelt på alle aldersgrupper. Nærmere kan vi desværre ikke komme det. At offentliggøre det mere detaljeret vil være at gå for tæt på borgernes privatliv, siger Andreas Bjerre, presse- og brandingchef.

Bliv testet i Billund og Grindsted

Testbilerne vil på skift være til stede i Grindsted og Billund efter følgende plan:

Søndag den 25. oktober: Billund Idrætscenter (hal 3), Kærvej 501, 7190 Billund

Mandag den 26. oktober: Tårnvej 32, 7200 Grindsted

Tirsdag den 27. oktober: Billund Idrætscenter (hal 3), Kærvej 501, 7190 Billund.

Torsdag den 29. oktober: Tårnvej 32, 7200 Grindsted.

Fredag den 30. oktober: Billund Idrætscenter (hal 3), Kærvej 501, 7190 Billund.

Han påpeger, at smitten bredt er ude i samfundet. Derfor er det vigtigt, at alle følger anbefalingerne om at holde afstand og vaske hænder/spritte af.

Annonce

Her kan du blive testet

Testbilerne vil på skift være til stede i Grindsted og Billund efter følgende plan:

Søndag, tirsdag og fredag holder testbilen ved  Billund Idrætscenter.

Mandag og torsdag er testbilen i Grindsted og holder som før ved den gamle materielgård på  Tårnvej 32.

Ved besøg ved testbilen må man ikke have symptomer på covid-19. Har man det, skal man i stedet gå i isolation og tage direkte kontakte til sin egen læge. Man skal også huske at tage et mundbind på.

Annonce

Lille stigning

Den senest opdatering fredag eftermiddag, lød på, at der igennem den seneste uge er konstateret 25 smittede i kommunen svarende til et incidenstal (dvs. antal smittede per 100.000 personer) på 94,1. Bekymringsgrænsen hos sundhedsmyndighederne er, når en kommune har over 20 smittede per 100.000 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce