Annonce
Kolding

Fortsat ingen interesse for at blive Koldings nye læge: Vi funderer over situationen

14 læger med åben for tilgang er dobbelt så mange som for halvandet års tid siden, da regionen også havde lægedækningen i Kolding på dagsordenen. Arkivfoto: Søren E. Alwan/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
I øjeblikket er der otte lægeklinikker i postnummer 6000, og det antal vil sundhedspolitiker gerne bevare. - Vi prøver at kigge fremad. Kolding er en af de byer, der vokser, og derfor ville vi gerne have tilvejebragt mere kapacitet, siger Bo Libergren (V), formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen.
Annonce

Kolding: Der er fortsat ingen, der har budt ind på et af de to ydernumre, som Region Syddanmark tidligere på året udstedte i Kolding Kommune.

Det fortæller Bo Libergreen (V), der er formand for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen.

Region Syddanmark kørte tidligere i år en udbudsrunde, hvor praktiserende læger kunne byde på ind to ydernumre, som giver dem lov til at drive praksis, men ingen bød ind ved den lejlighed ind. Ydernumrene er stadig til salg, hvis der skulle være en læge, der har lyst til at starte op i Kolding.

I øjeblikket er der otte lægepraksisser, der har åben for patienttilgang i postnummer 6000, mens der i hele Kolding Kommune er 14, der har åben for patienttilgang. Det betyder, at der stadig er mulighed for selv at have indflydelse på, hvor man skal gå til lægen.

- Så der er ikke noget problem for borgerne at vælge læge. Men det er klart, at vi gerne vil sikre, at den situation bliver ved, så lige nu funderer vi over situationen, siger Bo Libergren, der understreger, at man som borger i Kolding kan sove roligt.

- Det kan man altid. Vi tager opgaven alvorligt, og vi prøver også at kigge fremad. Kolding er en af de byer, der vokser, og derfor ville vi gerne have tilvejebragt mere kapacitet. Hvordan vi kan vi gøre det, funderer vi så på, siger sundhedspolitikeren.

Disse læger har åbent for patienter

I postnummer 6000 har følgende læger åben for tilgang:

 • Claus Olesen og Elin Frack, Ny Vestergade 1
 • Erik Rasmussen, Bredgade 12D
 • Lægeklinikken Kolding, Fynsvej 7
 • Lægerne Eschen og Nyborg, Jernbanegade 40
 • Lægerne Kaltoft og Rosbach, Ny Vestergade 1
 • Lægerne Marielund, Ndr. Ringvej 85
 • Lægerne Peterbjerggård, Peterbjerggård 22
 • Vase, Juhl og Hansen, Ny Vestergade 1

I resten af Kolding Kommune har følgende åben for tilgang:

 • Praktiserende læge Hung Le, Kongensgade 3, Christiansfeld
 • Lægerne i Bjerg, Gl. Bjært 26, Bjert
 • Lægerne i Lunderskov, Vestergade 2, Lunderskov
 • Lægerne i Vamdrup, Sydbanegade 4, Vamdrup
 • Lægerne i Viuf, Storgaden 67, Viuf
 • Praktiserende læge Olga Abdi, Museumsgade 1, Christiansfeld
Annonce

Forandringer kan få indflydelse

For nyligt flyttede Lægerne ved Engstien i nye lokaler, der giver dem dobbelt så meget plads, som de havde før. Lægehuset lagde samtidig op til, at de gerne vil tage flere uddannelseslæger, og samtidig drømmer lægehuset om, at deres nuværende uddannelseslæge kan blive fastansat i praksissen.

Den slags forandringer har også indflydelse på, hvorvidt sundhedspolitikerne føler, der er brug for en eller flere nye læger.

- Der sker jo flytninger, køb og salg og så videre, og det er klart, at det påvirker, om vi skal give muligheden for at åbne ny praksis. Det afhænger af, hvor de enkelte lægepraksisser står i øjeblikket, om de har plads, og om de ønsker at ekspandere, siger Bo Libergren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce