Annonce
Sport

Fortuna Hjørring får smæk af franske CL-mastodonter

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyon var som ventet en for stor mundfuld for Fortuna Hjørring i den første af to CL-ottendedelsfinaler.

Verdens bedste hold inden for kvindefodbold var onsdag på besøg i Hjørring, da franske Lyon mødte Fortuna Hjørring i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League.

Inden kampen levnede sportschef i den nordjyske klub Peter Enevoldsen ikke sit hold mange chancer, og det endte da også med en overbevisende sejr til det franske hold, der har vundet den europæiske turnering seks gange i dette årti inklusive de fire seneste år.

Lyon vandt 4-0 og ligner dermed et godt bud på at tage kvartfinalebilletten.

Gæsterne kom foran efter lidt over en kvarters spil, da norske Ada Hegerberg - der i december sidste år blev kåret som verdens bedste spiller - scorede til 1-0 på straffespark.

Inden pausen gjorde Eugénie Le Sommer det også til både 2-0 og 3-0 - det sidste med en perle af et langskud.

I anden halvleg var Ada Hegerberg på pletten igen - denne gang i åbent spil - da hun gjorde det til 4-0. Målet var nordmandens 51. i Champions League, hvilket er en tangering af tyske Anja Mittags rekord for flest mål nogensinde i turneringen.

Den historiske scoring blev kampens sidste, og så tog Lyon et stort skridt mod videre avancement.

Knap så dårligt gik det for Brøndby, der også var i aktion i Champions League-ottendedelsfinalen onsdag aften. Vestegnsklubben kom bagud allerede i første minut og endte med at tabe 0-2 efter et selvmål af Katrine Abel efter en times spil.

Danmarks største kvindelige fodboldstjerne Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, da det tyske hold ligeledes spillede sin første ottendedelsfinale mod hollandske Twente.

Harder scorede til 4-0 i tyskernes 6-0-sejr.

Med Katrine Veje på bænken vandt Arsenal 5-2 i sin indledende ottendedelsfinale mod Slavia Prag.

I onsdagens sidste kamp vandt Paris Saint-Germain med Nadia Nadim i startopstillingen 4-0 over islandske Breidablik. Den danske angriber blev skiftet ud efter 70 minutter og kom ikke på måltavlen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce