Annonce
Vejen

Fortvivlet far: Min datter blev sparket i maven - hvorfor greb lærerne ikke ind?

Osman Darwish har fire børn. Tre af dem er elever på Østerbyskolen i Vejen, hvor familien flere gange har oplevet, at børnene er blevet udsat for spark og skub. Datteren Eima på syv år fik ødelagt bugspytkirtlen ved et spark i maven og har efterfølgende været indlagt på OUH to gange. Foto: Astrid J. Vestergaard
Syv-årig, syrisk pige, fik ødelagt bugspytkirtlen i et frikvarter på Østerbyskolen. Familien opfordrer nu skolen til at holde mere opsyn med eleverne.

VEJEN: 27. maj blev syv-årige Eima Darwish ramt i maven i et frikvarter på Østerbyskolen, hvor hun er elev i 1. klasse.

Hændelsen opstod i forbindelse med leg på skolens parkourbane, og Eima har efterfølgende, af flere omgange, været indlagt på Odense Universitetshospital, hvor lægerne har konstateret en beskadiget bugspytkirtel. To af Eimas tre søskende er også elever på Østerbyskolen, og det er tredje gang, familien Darwish oplever, at deres børn kommer til skade, mens de opholder sig på skolens areal.

Tidligere er en ældre søster blev skubbet og sparket i henholdsvis skolen og skolefritidsordningen, oplyser faderen, Osman Darwish.

- Det er frustrerende. Vi tør snart ikke sende vores børn i skole mere! Lægerne har konstateret en vandcyste på min datters bugspytkirtel, som de dræner. Hver gang, min datter er uden dræn, kan hun ingenting spise. Hun har smerter og er også påvirket psykisk. Det er hårdt at se på som far, og jeg forstår ikke, at sådan noget kan ske, siger han og fortsætter:

- Min datter har fortalt mig, at hun blev sparket i maven af en dreng fra 5. klasse. Der er stor forskel på et barn i 1. klasse og et barn i 5. klasse. Hvorfor deler man ikke børnene op efter alder, og hvorfor var der ikke en lærer til stede i det frikvarter, hvor min datter blev sparket i maven?

Annonce
Det er frustrerende. Vi tør snart ikke sende vores børn i skole mere!

Osman Darwish, syrisk far

Blokeret fra facebook

Osman Darwish har valgt at fortælle familiens historie i avisen, eftersom det ikke er lykkedes ham at træffe kommunens skolechef Regin Holm Nielsen. Han har forsøgt at træffe ham både telefonisk og via personligt fremmøde men uden held.

- Jeg har valgt at gå til ham og ikke til Østerbyskolens inspektør, da jeg ikke tror, vi får noget ud af at kontakte inspektøren. Jeg har forsøgt at skrive om det, der er sket med vores datter, på skolens facebook-side, men mit opslag blev fjernet, og jeg blev blokeret som bruger af siden, så jeg har ikke andre steder at gå hen med min historie end til avisen, fortæller Osman Darwish, som efter hændelsen med datteren blev inviteret til et møde med skolens ledelse.

Dette møde var han forhindret i at deltage i, da han skulle være ved datteren på OUH. Han sendte sin nabo, Britta Thillemann, som er tidligere folkeskolelærer, til mødet med skolens ledelse, og hun refererer fra mødet:

- Skoleinspektøren var helt oppe i det røde felt. Jeg bad ham om at hidse sig ned, hvilket ikke lykkedes. Jeg gjorde det udtrykkeligt klart for ham, at han ikke skulle overbevise mig om, at skolen havde overholdt alle regler med hensyn til Eima, men forældrene. Jeg fik et stykke papir stukket i hånden med information om, at man fra skolens side nærmest havde overvåget Eima, men det er ikke sandheden. Jeg blev ved med at påtale, at skolen burde have ringet 112.

Ville ikke spise og drikke

Da Eima blev ramt i maven, fik hun det dårligt og begyndte at kaste op.

Forældrene blev tilkaldt og kørte hende til lægevagten på Kolding Sygehus. Familien blev sendt hjem med beskeden om, at der skulle holdes øje med datteren. Eima fik mere og mere ondt i maven, og to dage senere kørte hendes forældre hende til Kolding Sygehus igen, hvor en MR-scanning viste, at bugspytkirtlen var beskadiget.

Eima blev da sendt til Odense Universitetshospital, hvor hun var indlagt frem til 13. juni.

Efter en uges ophold i hjemmet i Vejen tiltog smerterne, og Eima holdt op med at spise og drikke, hvorpå hun blev indlagt i Odense igen.

Her har hun ligget frem til torsdag aften i denne uge, hvor hun blev udskrevet.

En stor udfordring

Forældrene har gjort, hvad de kunne for at sidde hos deres datter på OUH hver eneste dag.

Det har været en stor udfordring at få "sygehus-vagterne" til at gå op i en familie med fire børn. Faderen læser på VUC, og moderen har fuldtidsansættelse som frisør i Brørup.

Tidligere på ugen - da Eima stadig var indlagt - udtalte Osman Darwish:

- Indtil nu har vi haft gode venner til at bo hos os, og de har hjulpet med at få det hele til at gå op. Vennerne er nu rejst hjem, og jeg ved reelt ikke, hvordan vi skal få det hele til at hænge sammen. Jeg er som far både ked af det og fortvivlet, og jeg forstår ikke, at skolechefen ikke reagerer.

Familien Darwish stammer fra Syrien og har boet i Vejen siden 2013.

JydskeVestkysten har spurgt Osman Darwish, om han tror, de voldelige episoder i frikvartererne på Østerbyskolen har noget med racisme at gøre.

Hertil er svaret nej.

Familien Darwish har valgt ikke at melde episoden på parkourbanen til politiet.

Avisen har forgæves forsøgt at træffe skolechef Regin Holm Nielsen for en kommentar.

Han holder ferie og har derfor ikke reageret på avisens henvendelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce