Annonce
Sønderborg

Læserbrev: Forundring over politikernes reaktion i sag om varmestue

Jørgen Jørgensen, byrådskandidat for SF og formand for Korshærsrådet. Arkivfoto: Henrik Rath
Annonce

Læserbrev: ”Varmestuen er guld for de udsatte”.

Det mener Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi i KK (Kirkens Korshær) er taknemmelig for dels det årlige driftstilskud og de to akutte økonomiske tilskud fra Sundhedsudvalget, der sikrer varmestuens forsatte eksistens i februar og marts. Det har jeg før takket for i et læserbrev.

Men vi er lidt forundret over sundhedspolitikernes reaktion på, at KK nu beder offentligheden om støtte til bevarelsen af vores varmestue. Det kan skyldes manglende kendskab til KKs opbygning og finansiering.

KK driver 38 varmestuer rundt om i landet, og langt fra alle har enten en driftsoverenskomst med kommunen eller et velfungerende genbrugsarbejde, der kan finansiere deres drift. Derfor sker der en omfordeling efter behov.

Vores varmestue i Sønderborg får 90 procent af driften dækket af de midler. Når de frivillige i genbrugsbutikkerne landet over er sendt hjem på grund af covid-19, tørrer finansieringen ud, og de mest omkostningstunge varmestuer er derfor truet på deres eksistens. Her i blandt Sønderborgs varmestue.

Det ville ikke være til at bære, skulle det ske. Ud over de tre daglige måltider til 60-70 udsatte, tilvejebragt af de 40 frivillige der er tilknyttet, ville også alt det sociale hjælpearbejde i forhold til brugernes personlige forhold, kontakt til offentlige myndigheder og sundhedssystem, og samarbejde med kommunens sociale indsats i Housing First strategien gå i vasken.

Men hvad vi kan finde af finansiering lokalt, forbliver lokalt. Derfor er de kommunale tilskud vigtige, men i denne tid ikke nok. Derfor et råb om hjælp til lokale donationer.

Vi er i KK meget glad for de positive udmeldinger fra sundhedspolitikerne om nødvendigheden af arbejdet i vores varmestue, og tager gerne imod Didde Lauritzens ønske om en ”dialog om, hvad der skal ske med varmestuen fremover”. Det kan både fremme forståelse, indsigt og indflydelse på det værdifulde arbejde varmestuens medarbejdere og de mange frivillige udfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce