x
Annonce
Aabenraa

Forvaltning til politikere: Sæt projekt til gavn for trafiksikkerheden på pause

Arnhøjvej er meget belastet af tung trafik på grund af datacenterbyggeriet ved Kassø, men kommunens embedsmænd foreslår nu, at man opgiver en krydsombygning i området. Arkivfoto: Claus Thorsted

Mens strømmen af lastbiler fra datacenterbyggeriet i Kassø tager til, kæmper teknik- og miljøudvalget med at finde en løsning for cyklister og bløde trafikanter på strækningen mellem Hellevad og Rødekro. Tre af fire udvalgsmedlemmer deltager ikke på det kommende møde, hvor forvaltningen indstiller, at en ombygning af krydset sættes i bero.

Hellevad: Bro eller ikke bro. Det er blevet en knast i arbejdet med at gøre cyklisters og bløde trafikanters vej mellem Hellevad og Rødekro mere sikker, når trafikken til datacenterbyggeriet i Kassø for alvor tager til.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget i form af et flertal af V, S og SP har ønsket, at man laver en vejføring, der kan lede den tunge trafik ad en mere direkte linjeføring fra Arnhøjvej til Mjølsvej, mens cyklisterne får en dobbeltrettet sti på den eksisterende vejbelægning på Hydevadvej og den østlige del af Mjølsvej.

Forvaltningen - som blev bedt om at undersøge økonomien i en kombination af tre oprindelige løsningsforslag - foreslår en løsning til 5,2 millioner, fordi den anbefaler en ny bro over Rødå, og det er så dyrt, at politikerne samtidig anbefales at sætte krydsombygningen i Mjøls i bero. Der er nemlig kun afsat fem millioner i alt til alle de trafikomlægninger, der skal laves i forbindelse med byggeriet af datacentrene.

Egon Madsen, det ene af to S-medlemmer af teknik- og miljøudvalget, er imidlertid ikke enig i, at det er nødvendigt at rette Arnhøjvej så meget ud, at der skal etableres en ny bro over Rødå.

Annonce

Det er vigtigt, at der bliver lavet noget derude nu, fordi lastbilerne skal ned i fart.

Egon Madsen (S), teknik- og miljøudvalget

Underbjerg vil have løsning

- Så skarpt er det S-sving ikke, og det giver noget bedre oversigtsforhold end der er nu, siger Egon Madsen, som dermed peger på en løsning, der er cirka halvt så dyr som den forvaltningen anbefaler, fordi selve broen koster to millioner kroner.

- Det er vigtigt, at der bliver lavet noget derude nu, for lastbilerne skal ned i fart. Lige nu holder de ved en hæk og kan ikke se trafikken fra Mjølsvej, understreger Egon Madsen, som tilføjer, at han allerede efterlyste en løsning, da man sidste år udvidede en strækning af Arnhøjvej i bredden og lagde ny asfalt.

Eivind Underbjerg Hansen (V), der sammen med socialdemokraterne Egon Madsen og Christian Panbo også har advokeret for en cykelsti langs Hellevadvej, synes heller ikke, man kan udskyde en løsning i Mjøls. Ikke mindst, fordi der har været flertal for, at Hydevadvej og Mjølsvej til sammen udgør en brugbar cykelrute mellem Hellevad og Rødekro.

- Jeg mener, der må kunne findes en løsning uden at der skal en ny bro til, siger Eivind Underbjerg Hansen, som altså stadig er på linje med S-medlemmerne i udvalget.

Andresen vil også have en løsning

Kurt Andresen (SP), udvalgets næstformand, er opmærksom på, at der ikke er 5,2 millioner kroner til Mjøls-krydset, men han mener ikke, projektet skal sættes helt i bero.

- Min umiddelbare holdning er, at vi skal have fundet en løsning, for der kører allerede i dag lastbiler på strækningen. Hvilken løsning, jeg vil pege på, ved jeg ikke helt endnu, siger Kurt Andresen.

Udvalgets formand har heller ikke lagt sig fast på noget før onsdagens ekstraordinære møde i teknik- og miljøudvalget.

- Umiddelbart bør der findes en løsning, og vi har flere løsningsmodeller i spil, som man vil kombinere i forhold til vores møde i udvalget i januar, siger udvalgsformand Arne Leyh Petersen (DF), der først vil tage endelig stilling på mødet.

Arne Leyh Petersen synes ikke, sagen "ligger lige til højrebenet" og han forudser, at punktet med krydsombygning i Mjøls vil skabe debat. Det vil dog være en debat, som kun fire udvalgsmedlemmer deltager i, da Christian Panbo og Eivind Underbjerg Hansen samtidig deltager i et længe varslet møde i Arwos' bestyrelse, og Jan Riber Jakobsen (K) også har meldt afbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce