Annonce
Læserbrev

Forvaltningen går imod politikernes gode intentioner for Sporets unge

Annonce

Læserbrev: Glæden var stor, da de unge på Sporet kunne ånde lettet op, da der ved budgetforhandlingerne blev bevilliget penge til den fremtidige drift.

Glæden brast dog hurtigt, da det gik op for de unge på Sporet, at den daglige leder og de unges anker ikke fik lov at blive grundet forstokkede fagforeningsregler. Det betyder i praksis, at stillingen bliver givet til en af de opsagte i fyrerunden.

”Kloge m2” er det nye sort. Derfor skal Sporet naturligvis flyttes i nye ”kloge m2”. Det, der er besluttet af forvaltningen, er et lille lokale ved siden af Borger cafeen.

Mon vore politikere er klar over, at det de lovede netop, at stedet skulle videreføres i den ånd (citat: ”og med sammen leder, det er da planen”) som det var i inden budget forhandlingerne, bliver undermineret og dikteret alene af én chef på toppen af psykiatri og handicap. Jeg ville som politiker vende mit blik i dennes retning, og bede om en redegørelse.

Først bliver der givet disse skønne unge og udfordrede mennesker udsigt til et sikkert og trygt sted, og nu står de med dirrende mundvige og tårer i øjnene og skal sige farvel til hele konceptet, som de så inderligt og bravt har kæmpet for skulle få lov at overleve.

De tilbudte lokaler, som nævnt tidligere, indeholder bl.a. ingen køkken.

Netop en af de primære aktiviteter er at lave, sund, billig og varieret mad sammen, som et led i at lære at styre bl.a. økonomien, spise sund og styrke det sociale aspekt. Nu blive de så tilbudt lån af køkkenet på Sundhedscentret. Det vil sige, at denne aktivitet ikke kan fortsætte som en del af et trygt samlet tilbud. Ydermere kan *TUBA, som er en vigtig aktør i Sporets succes grundet lokalets minimale størrelse ikke længere tilbyde den, for mange vigtige og afgørende terapi på stedet. Når alle disse dele trækkes ud af så godt og sundt et sted, må man erkende, at der fra forvaltningens side er blevet set stort på, hvad intentionerne fra politisk side var, men også de mennesker der her bliver ramt.

Netop disse unge mennesker, der kommer fra familier med forældre med misbrug, har om nogen brug for et fast holdepunkt. Dette holdepunkt har de frem til årets udgang. Her skal de smides på porten og degraderes og negligeres til unge, der ”bare kan nøjes” med et ikke længere eksisterende holdepunkt, som i den grad er ødelagt.

Konceptet videreføres ikke som lovet, men skilles ad i atomer. Hvis ikke der skal laves mad, der ikke længere er plads til sociale tilbud, gode mentor snakke og TUBA, hvad er formålet så ?

Hvor har de unge været inddraget i beslutningsprocessen, ja hvem anden end forvaltningen har egentligt haft indflydelse på denne beslutning ?

Så kære politikere, hvad er jeres svar, nu hvor det, i lovede de unge, bliver drejet i en afviklende retning af forvaltningen fremfor i retning af et fremtidigt levedygtigt og udviklende tilbud ?

Man kan med rette sige, at det fantastiske tilbud, de unge, lederen men absolut også de frivillige har kæmpet med og for, fremtidigt kan kalde sig, Netværkstedet AF-Sporet.

*TUBA = TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce