Annonce
Nordtyskland

Forvent trafikkaos: Motorvej er spærret i begge retninger en ekstra dag

En defekt helikopter betyder, at spærringen af motorvej A7 fortsætter torsdag. Foto: Alf Clasen.

KALTENKIRCHEN: Egentlig skulle arbejdet med højspændingsledningerne langs motorvej A7 nord for Hamborg have været overstået onsdag. Men en helikopter gik i stykker, og indsatsen fortsætter derfor torsdag. Det betyder, at A7 mellem grænsen og Hamborg også torsdag i perioder er afspærret i begge retninger. Spærringen strækker sig mellem Kaltenkirchen og Quickborn ved Hamborg.

Her skal der hænges nye fuglemarkører op på ledningerne ved motorvejen. Markørerne er store, orange kugler, der skal forhindre fugle i at kollidere med ledningerne.

Arbejdet foregår fra en helikopter, og af sikkerhedshensyn er det ikke muligt at passere motorvejen, mens denne opgave bliver løst.

Motorvejen vil derfor i perioder være afspærret mod både nord og syd fra klokken ni og frem til torsdag eftermiddag.

I forbindelse med spærringerne bliver trafikken ledt via landevejene i området.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce