Annonce
Regionalt

Forvirring om rejseregler skaber kaos ved grænsen

Endnu er der ingen forklaring på, hvorfor politiet pludselig begyndte at afvise slesvig-holstenere, der ellers skulle have haft fri indrejse frem til midnat fredag.
Oprindelig skulle indrejseforbud for slesvig-holstenere først træde i kraft fredag klokken 24. Men pludselig blev rejsende afvist fra fredag formiddag.
Annonce

KRUSÅ: Allerede fredag formiddag blev muligvis ved en fejl indført indrejseforbud for slesvig-holstenere. Hidtil har slesvig-holstenere som de eneste fået lov til at passere grænsen mod nord under coronaepidemien. Men den særlige ordning bortfaldt torsdag grund af stigende smittetal. Indrejseforbuddet skulle dog i første omgang først gælde fra midnat fredag.

Politiets indrejsehotline oplyser, at grænsen fortsat er åben.

Annonce

Uholdbar situation

- Rigtig mange fra Slesvig Holsten har ringet og aftalt med os, at de kan komme herop allerede fredag i stedet for lørdag. De har taget fri fra arbejde og alt muligt, så det kunne lade sig gøre, og nu holder så ved grænsen og kan ikke komme ind. Det er en fuldstændig uholdbar situation, siger Lars Ravnholt, der er bureauchef hos Købmand Hansens Ferieudlejning.


Det er rigtige mennesker, som sidder i regnvejret i deres biler og skal i sommerhus, som de har betalt for.

Carlos Villaro Lassen, Feriehusudlejernes Brancheforening.


- Vi skal nok overleve, men hvad skal vi sige til en tysker, som har ageret på vores anvisninger. Nu står de ved grænsen og kan ikke komme ind. Der må simpelthen være sket en misforståelse, for det kan ikke passe, at vi vil behandle turisterne på den her måde. Til dem som har kontaktet os, har vi sagt, at vi er uforstående over for situationen, og vi har mere eller mindre beklaget på Danmarks vegne. Vi siger, at vi synes, at de skal afvente situationen indtil videre. Der er kaos her på kontoret, forklarer Lars Ravnholt.

Hele branchen er i oprør

- Det er en fuldstændig grotesk situation. Det står med store bogstaver, at det gælder fra fredag klokken 23.59. Vi fik det bekræftet her til morgen af politiet. Så bliver vi pludseligt kontaktet af nogle medlemmer, som oplever, at deres kunder fra Slesvig Holsten bliver afvist ved grænsen. Vi ringer til politiet igen og får igen bekræftet, at det først gælder fra klokken 23.59. Lidt efter ringer politiet så til os og siger, at nu er det lavet om, oplyser Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør Feriehusudlejernes Brancheforening.

Annonce

Ren bananrepublik

Han betegner forløbet som en bananrepublik værdigt.

- Det er i forvejen svært at finde ud af reglerne, for tingene bliver lavet om fra dag til dag. Nu kommer folk stille og roligt i deres biler og skal i sommerhus, og så gudhjælpemig om tingene ikke bliver lavet om på stedet, så folk nu holder ved grænsen og ikke kan komme ind. Vi ved ikke, hvem der har taget den beslutning. Vi prøver at få fat i Justitsministeriet, og vi har kontakt til Inger Støjberg (V), som vil gå ind i sagen, understreger Carlos Villaro Lassen.

Efter hans mening er det ren symbolpolitik, hvor man afviser mennesker, der ikke udgør nogen risiko.

Han oplyser, at brancheforeningens medlemmer er dybt frustrerede.

- Det er rigtige mennesker, som sidder i regnvejret i deres biler og skal i sommerhus, som de har betalt for. Hvad skal vores medlemmer sige til de mennesker? Vi prøver at få fat på nogle myndigheder, som kan fortælle os, om det ikke kan blive lavet om, fortæller Carlos Villaro Lassen.

Omkring klokken 14 blev fejlen åbenbart opdaget og korrigeret. Nu fik slesvig-holstenerne igen lov at passere.

Den er god nok og politiet bekræfter. Det er grotesk, siger en målløs Carlos Villaro Lassen.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce