Annonce
Tønder

Fotograf modtog Rotarys fornemste hæder

På billedet ses fra venstre den afgående præsident Christiane Plischke, i midten fotograf og nu Paul Harris Fellow, Karen Ahrenkiel, og til højre den nye præsident Sonja Kling med præsidentkæden om halsen. PR foto
Fotograf Karen Ahrenkiel udnævnt til Paul Harris Fellow. Sonja Kling afløser Christiane Plischke som præsident i rotaryklubben i Tønder.

Tønder: Rotaryklubben i Tønder har skiftet præsident. Ny præsident er Sonja Kling. Hun afløser Christiane Plischke.

I forbindelse med præsidentskiftet fik den afgående præsident sit navn på præsidentkæden, hvor hun nu står sammen med alle de tidligere præsidenter.

Ved samme lejlighed blev fotograf Karen Ahrenkiel udnævnt til Paul Harris Fellow, der er Rotarys fornemste udmærkelse. Det sker som hæder for en mangeårig og særlig indsats for Rotary og Rotarys idealer. Karen Ahrenkiel har været medlem af Rotary i 18 år.

Annonce

Anderæs

Aktuelt er Rotary Tønder i gang med optakten til det anderæs, som klubben har arrangeret til afholdelse i forbindelse med Gak-gak i gågaden i Tønder lørdag 3. august.

Her vil forventeligt godt 3000 ænder svømme om kap til Rotarys anderæs. Anderæset afholdes i Vidåen fra broen/Søndergade til rådhuset til fordel for nogle gode formål.

I løbet af de næste uger bliver der i Tønder ved Kvickly, Rema 1000 og på gågaden samt andre steder i Tønder kommune solgt 3000 ænder med lodder til alle de, der vil støtte en god sag. Der er 40 sponsorænder til lokale virksomheder.

Rotary Klub Tønder har p.t. 58 medlemmer, og hører dermed til de største i Syddanmark. Der er klubmøde hver mandag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce