Annonce
Esbjerg

Fotograf vil skyde 2018 esbjergensere

Bent Medvind Sørensen har boet i Esbjerg i 35 år, nu vil fotografen portrættere esbjergenseren anno 2018 i anledning af det forestående byjubilæum. Det hele bliver udstillet, ligesom der kommer plakater og en bog.

Der er god chance for at komme med på et af Bent Medvind Sørensens billeder. Han vil i anledning af byens 150 års jubilæum i 2018 vise, hvordan esbjergenserne ser ud i 2018 - ved at at tage 2018 portrætter.

ESBJERG: Vi har de sort-hvide billeder af pionererne fra Esbjergs fødsel, men hvordan ser de ud nu - esbjergenserne? Det har fotograf Bent Medvind Sørensen funderet over de sidste fem år, og iværksætter nu det hidtil største fotoalbum i Esbjerg. Han vil portrættere 2018 esbjergensere i anledning af byens 150 års jubilæum i 2018.

Billederne bliver taget i et af symbolerne på Esbjerg Havns foretagsomhed, nemlig en blå container, som vil dumpe ned 25 forskellige steder i byen over det næste år.

Hele vejen rundt

- Vi kommer hele vejen rundt for at vise, at der er plads til alle i Esbjerg; Stengårdsvej, Kvaglund, Hjerting, Torvet, vi vil også være der, når de spiller skæbnesvangre fodboldkampe i byen, fortæller Bent Medvind Sørensen, der har defineret Esbjerg som værende det område, der ligger mellem Sjelborg, Guldager, Bryndum og Måde.

Projektet starter i uge 42, hvor de første 80 esbjergensere bliver fotograferet. To uger senere vil containeren befinde sig et nyt sted og skyde 80 esbjergensere og så fremdeles. De portrætterede afgiver samtidig nogle basale oplysninger - alt sammen bliver senere videregivet til Det Kongelige Biblioteks arkiver. Det hele bliver udgivet i en jubilæumsbog. Ligesom de mange esbjergensere i juni 2018 bliver offentliggjort i en 200 meter lang stillads-udstilling på Torvet og en måned senere ved Parkeston House på Dokken - Esbjergs vugge fra 1868, hvor billederne bliver stillet op i en stor labyrint, som man kan gå igennem og møde esbjergenseren anno 2018.

Annonce
Bent Medvind Sørensen har boet i Esbjerg i 35 år, nu vil fotografen portrættere esbjergenseren anno 2018 i anledning af det forestående byjubilæum. Det hele bliver udstillet, ligesom der kommer plakater og en bog.

Projektet

Vi er Esbjerg, hedder projektet, som starter i uge 42 og fortsætter i 12 måneder. Du kan følge med på: www.esbjerg150.dk eller på www.facebook.com/vieresbjerg


  • 45 virksomheder støtter projektet, som løber op i omkring 700-800.000 kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding For abonnenter

Se hvad ny havneplan går ud på: Partier har alternativ havnevision klar efter et års hed debat

Annonce