Annonce
Varde

Fotoklub udstiller på KunstLab

Billedet af løven er taget af Claus Bagger.

Varde: I august er det Varde Fotoklub, der udstiller i KunstLab.

Fotoklubben mødes hver uge til klubaften, hvor der snakkes foto og teknik, og to-tre gange om året samles medlemmerne om at lave udstillinger.

- Det er vigtigt for os, at der er plads til alle, når vi udstiller. Vi har både medlemmer, der er på vej ind i fotografiets verden, og medlemmer, der er garvede fotografer, siger Vicki Schultz-Lorentzen Jørgensen, formand i fotoklubben, i en pressemeddelelse.

Udstillingen i KunstLab giver et godt indtryk af bredden i fotoklubben. Der er naturbilleder, portrætter, landskaber og studiefotos, og der ligger en tydelig passion bag de mange billeder.

- Det er fedt at få vore billeder ud til folk. Når man har lavet et godt billede, er det altså sjovere at vise det for publikum end at have det liggende i skuffen. Måske kan det endda inspirere andre til at være med i Varde Fotoklub, siger Vicki Schultz-Lorentzen Jørgensen.

Fotoklubben har pt. ca. 30 medlemmer, som mødes hver onsdag.

Udstillingen i Kunstlab kan ses indtil 29. august, kl. 9-17 på hverdage og kl. 12-16 i weekender. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce