Annonce
Esbjerg

Fotoserie:"Rhinguldet" trak hele Danmark til Musikhuset

Med en lille rygsæk, det fine operaprogram og solbrillerne i panden var Lotte Heise klar til en eftermiddag i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro
Forventningsfulde operaelskere tog hul på en af historiens helt store operaer, "Rhinguldet". Som vanligt satser Den Ny Opera i Esbjerg rigtigt stort og ambitiøst.

Esbjerg: Richard Wagner var inspireret af den nordiske mytologi, da han skrev de fire operaer i "Nibelungens Ring", hvoraf den første "Rhinguldet" havde premiere i Musikhuset Esbjerg søndag eftermiddag for en udsolgt koncertsal.

Der var operaelskere fra hele Danmark, mange københavnere og busfulde af operafans fra Sjælland - og i hvert fald en bus med 54 musikelskere.

Lotte Heise var der også, og det var selvfølgelig en masse af Den Ny Opera og Musikhusets venner og brugere også.

Forestillingen gentages 28. og 31. august, så man kan stadig nå at opleve operaen "Rhinguldet".

Annonce

Tre forestillinger

  • "Rhinguldet" opføres i Musikhuset Esbjerg. Der er tre forestillinger, hvoraf den første var i går, søndag: De følgende er onsdag den 28.8. og lørdag den 31.8.
  • Publikum får et dansk-nordisk sangerhold i absolut topklasse.
  • Scenografien fylder Musikhusets store scene til sidste kvadratmeter.
  • 91 musikere medvirker i den til lejligheden udvidede og ombyggede orkestergrav

Doktorgrad ikke nødvendig

- Man behøver ingen doktorgrad for at "forstå" og opleve "Nibelungens Ring", hedder det i det fornemme program til forestillingen. "Rhinguldet" er som nævnt første opera ud af i alt fire. Den Ny Opera planlægger at opføre alle fire frem til 2024.

Wagner bryder ofte de gængse regler for god kompositionsskik, men samtidig er hans musik i stand til med sikker hånd at guide tilhørerne gennem musikken og handlingen.

Publikum får samtidig masser af muligheder for at fordybe sig i musikken og teksten under den tre timer lange forstilling afbrudt af en halv times pause.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce