Annonce
Billund

Fotoudstilling af Daniel Rye på torvet i Grindsted

Daniel Rye udstiller på Torvet i Grindsted. PR-foto
Fotografen og kunstneren Daniel Rye, der sad som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien i 13 måneder, viser udstilling om klimaflygtninge.
Annonce

Grindsted: Fotografen og kunstneren Daniel Rye åbner fredag 27. september kl. 15.30 foto- og lydudstillingen "Mens vi venter" på torvet i Grindsted med et oplæg om klimaforandringer og klimaflygtninge.

Daniels oplæg tager, som udstillingen, udgangspunkt i hverdagen hos en fattig familie i Malawi. Udstillingen kan ses ind til 11. oktober.

"Mens vi venter" er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza - en fattig bondefamilie - i det sydlige Malawi.

Den giver et nuanceret blik på livet i en del af Afrika, der ofte portrætteres i sort/hvid - både fotografisk og fortællemæssigt.

Mr. Mkundizas børnebørn, Kelvin og Joly, har klædt sig pænt på til søndagens gudstjeneste. Selvom der er tørke, prioriterer familien at se anstændig ud til ugens højdepunkt. Foto: Daniel Rye
Annonce

Flygter fra klimaet

"Mens vi venter" er et udtryk for den ventetid før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand.

Mere og mere ustabilt vejr gør, at tørkeperioderne bliver længere og regntiden kort og voldsom.

Landmændene i Malawi og Afrika syd for Sahara har derfor svært ved at dyrke deres marker optimalt og bliver afhængige af nødhjælp for at overleve.

Ifølge den internationale nødhjælpsorganisation CARE vil der i 2050 være omkring 250 millioner klimaflygtninge i verden.

Annonce

Gentager rejse

Daniel Rye har over tre år og i alt seks rejser besøgt den lille landsby Kakoma i det sydlige Malawi, hvor han har set livet udfolde sig i tørke og oversvømmelser.

Han har arbejdet, spist og sovet sammen med familien Mkundiza, fulgt dem i glæder og sorg, hørt om deres drømme og lyttet til den frygt, som præger deres ustabile hverdag.

I 2013 rejste Daniel Rye til Syrien for at dokumentere, hvorfor folk flygter fra krigen. To år senere, i september 2015, vandrede syriske flygtninge op ad de danske motorveje - en situation der delte vandene i Danmark.

Med dette projekt forsøger Daniel på en måde at gentage sin rejse til Syrien i 2013. Denne gang rejser han ud og ser på årsagen bag de klimarelaterede flygtninge.

Daniel Ryes rejse til Syrien i 2013 er blevet til bogen "Ser du månen, Daniel", der er aktuel som filmatisering af samme navn.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce