Annonce
Esbjerg

Fotoudstilling om Wadden Tide på Ribe Bibliotek

Ribe: Wadden Tide - en stedsspecifik skulpturudstilling ved Vadehavet - kan besøges i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk indtil 29. september. Fotograf Tim Johnson fra Isle of Wight har fulgt processen i udstillingens opbygning og dokumenterer, når tolv danske og internationale kunstnere arbejder i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk.

Fotografierne afdækker de færdige værkers skjulte trin og dokumenterer processens nødvendige man- og maskinpower. Fotografierne sætter som skulpturudstillingen fokus på det stedsspecifikke ved kulturen og naturen omkring Vadehavet og zoomer ind på detaljer i værkernes materialer og udtryk.

Fotografierne viser, hvordan nogle af kunstnerne arbejder i stor skala med kæmpeværker, mens andre lader detaljen i det oversete få plads.

Selve skulpturudstillingen, der placerer sig i både nationalpark og verdensarv, er skabt af udvalgte kunstnerne fra lande langs fuglenes Østatlantiske trækrute. Trækruten forbinder fuglenes vinterkvarter mod syd med yngleområderne i nord, og således er værkerne på skulpturudstillingen Wadden Tide gjort af kunstnere, der kommer fra Island i nord til Sydafrika i syd. Indtil 1. oktober kan man opleve udstillingen af Tim Johnsons fotografier på glasgangen i seminarieHuset i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Patruljevogn blev påkørt

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce