Annonce
Billund

Fotovognene holdt øje med bilisterne i 790 timer

Der bliver ofte kørt for hurtigt på vejene i Billund Kommune. Derfor er politiet ofte ude med fotovognene. I 2018 holdt der sammenlagt en fotovogn i 790 timer et sted i Billund Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
I gennemsnit har der i løbet af 2018 været en fartkontrol i mere end to timer hver eneste dag et sted i Billund Kommune.
Annonce

Billund Kommune: Der bliver fortsat holdt godt øje med, at bilisterne kører, som de skal, når de færdes på vejen i Billund Kommune. I løbet af 2018 var der i sammenlagt 790 timer en fotovogn til stede på en af kommunens mange veje for at få et billede af fartsyndere.

Det har gennem tiden haft en gavnlig effekt, at politiet er til stede ved vejene, for det er ikke lige så ofte som tidligere nødvendigt at trykke på knappen og tage et billede for at sende en bøde ud til en bilist.

- Umiddelbart ser det ud som om, at det fortsætter med at gå nedad, men det er ikke i samme tempo, som det tidligere har været. Hvis jeg kigger på, hvor mange fotos vi tager pr. time, så ligger Billund i den lave ende, hvor vi tager 4,63 billeder i timen, fortæller Jesper Engelund, der er fungerende vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen hos Sydøstjyllands Politi.

Hvis jeg tænker tilbage til dengang, jeg startede med at arbejde med ATK-vognene, tog vi faktisk flere end 14 billeder i timen.

Jesper Engelund, leder af færdselsafdelingen, Sydøstjyllands Politi

Annonce

Kraftig reduktion

Dermed går der i gennemsnit 13 minutter mellem hver gang, politimanden inde i fotovognen er nødt til at trykke på knappen. Dermed går der markant længere tid mellem fotograferingerne, end der gjorde for år tilbage.

- Hvis jeg tænker tilbage til dengang, jeg startede med at arbejde med ATK-vognene, tog vi faktisk flere end 14 billeder i timen. Så der er da sket en kraftig reduktion, siger Jesper Engelund.

Annonce

Flytter sig

Det var igen i 2018 på Vejlevej i Billund ved transformatorstationen tæt ved indkørslen til Lalandias sommerhusområde, at fotovognen flest gange fandt vej. Jesper Engelund advarer dog mod at tro, at politiet ikke kan finde på at foretage fartkontroller overalt.

- Hvis man bare holder det samme sted, får det karakter af en stærekasse, så vi varierer også placeringen. Vi holder også på Tingvejen, Grindstedvej, Simmelbrovej, Koldingvej, Vestre Ringvej og Nørrebyvej, og på Tingvejen kan vi holde flere forskellige steder, siger han.

Udover Vejlevej i Billund og Tingvejen i Grindsted har især Herningvej i Sdr. Omme i 2018 været flittigt besøgt af fotovognene.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce