Annonce
Vejen

Fræhr: Hærvejsmotorvejs linjeføring bør hurtigt på plads

Med Vest 1-linjeføringen vil en eventuel Hærvejsmotorvej komme til at gå øst om Andst. Illustration: Vejdirektoratet
Vejen-borgmesteren forstår på sin vis, at det er nødvendigt med en udvidelse af E45. Men en ny midtjysk motorvej er stadig påkrævet. UdviklingVejens formand udtrykker kritik af transportministerens udmeldinger.

Vejen Kommune: Når transportminister Benny Engelbrecht (S) har placeret en udvidelse af E45-motorvejen foran i køen frem for etableringen af Hærvejsmotorvejen, så overrasker det ikke borgmester Egon Fræhr (V).

- Det har aldrig været sådan i argumentationen, at planerne om en udvidelse af E45 og etableringen af Hærvejsmotorvejen er et enten-eller. Det er et både-og. Det er virkelig nødvendigt med en udvidelse af E45. Vi ved alle, hvordan det ser ud med trafikforholdene omkring Kolding, fastslår Egon Fræhr.

Vejen-borgmesteren tilføjer dog, at han aldrig har hørt transportministeren sige, at Hærvejsmotorvejen ikke er påkrævet:

Annonce

- Det er forståeligt, at ministerens forventning er, at udvidelsen af E45 står forrest i køen. Men det ændrer ikke på, at behovet for Hærvejsmotorvejen bestemt er til stede. Nu skal der gang i forhandlingerne.

Borgere som gidsler

Med de seneste udmeldinger fra transportministeren kan det have lange udsigter, inden borgerne i de områder, hvor en eventuel Hærvejsmotorvej kan komme til at få sit forløb, får en afklaring?

- Det er vigtigt, at man hurtigt får sig lagt fast på den linjeføring, som foretrækkes. Det er nødvendigt for ikke at holde borgere som gidsler, mener Egon Fræhr.

Vejdirektoratet har undersøgt seks forskellige linjeføringer i forbindelse med VVM-undersøgelsen. Et flertal i Vejen Byråd besluttede på byrådsmødet i juni, at der i kommunens høringssvar peges på Vest 1-linjeføringen, som er den af de seks foreslåede linjeføringer, der har de fleste kilometer motorvej gennem Vejen Kommune.


Det er lidt af en katastrofe for vores erhvervsliv i Vejen. Med en hærvejsmotorvej.

Ole Stubbe, formand for UdviklingVejen


Bestyrelsesformanden i UdviklingVejen, Ole Stubbe, er langt fra tilfreds med ministerens udmeldinger:

-Det er fint nok, at der kommer et spor mere på E45, men jeg tør ikke tænke på, hvordan trafikken bliver, mens anlægsarbejdet står på. Nu kommer jeg en del i det midtjyske, og det vil helt sikkert være en markant forbedring, hvis der var en motorvej længere inde i landet, mener Ole Stubbe.

Han føjer til: - Det er lidt af en katastrofe for vores erhvervsliv i Vejen. Med en hærvejsmotorvej ville vi få en optimal adgang til lufthavnen i Billund, og for dem, som skal have lastbiler sydpå, vil det også være en betydelig gevinst ikke at skulle ud omkring Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Holdleder i petanque: - Det er da fint

Annonce