Annonce
Vejen

Fræhr med i fælles initiativ om støtte til lokale medier

Egon Fræhr har tilsluttet sig en kampagne, hvor en lang række borgmestre giver deres støtte til de lokale og regionale medier. Arkivfoto: Chresten Bergh
Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr har sammen med en lang række andre borgmestre rundt i landet tilsluttet sig en kampagne, som giver opbakning til de lokale og regionale medier.
Annonce

Vejen: Demokratiet har brug for de lokale medier – Nu har medierne brug for dig.

Stribevis af borgmestre rundt omkring i landet er gået med i en kampagne, som opfordrer borgere, virksomheder og foreninger til at bakke op om de regionale og lokale medier, hvor det er muligt.

Kampagnen får også deltagelse af borgmesteren i Vejen Kommune, Egon Fræhr (V).

Det er borgmestrene i Esbjerg og Odense kommuner, Jesper Frost og Peter Rahbæk Juel, som har opfordret borgmester-kollegerne til at medvirke i kampagnen:

- Covid 19-krisen har ramt en lang række virksomheder og institutioner hårdt. Det gælder også vores regionale og lokale medier, der i løbet af kort tid har mistet meget store dele af deres indtægter. Dette kommer oven på en længere periode med betydelige forandringer på annoncemarkedet. Det gør samlet set, at situationen for de lokale og regionale medier er kritisk, lyder det fra borgmestrene.

Med kampagnen vil kommunerne i Danmark anerkender de regionale og lokale medier som et afgørende element i demokratiet. De har en afgørende samfundsrolle i at kontrollere og kritisere beslutninger og byråd og bringe vedkommende, regionale og lokale nyheder til befolkning.

Egon Fræhr fastslår, at netop i denne tid, hvor der udstikkes strenge retningslinjer til, hvordan danskerne skal agere, mens coronakrisen raser, så er det vigtigt med en uafhængig presse, som ikke bare formidler:

- Der bliver fra regeringens side taget store og vidtrækkende initiativer. Samtidig vedtages der hjælpepakker, hvor der er rigtig mange og store penge i spil. I en sådan situation er det også vigtigt, at der er en uafhængig og fri presse, som kan skildre og bearbejde, hvad der er vedtaget. Det er vigtigt – også for det lokale demokrati, mener Vejen-borgmesteren.

I en sådan situation er det også vigtigt, at der er en uafhængig og fri presse, som kan skildre og bearbejde, hvad der er vedtaget.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Medier rammes hårdt

Coronakrisen har ramt en lang række virksomheder og institutioner hårdt. Det gælder også vores regionale og lokale medier, der i løbet af kort tid har mistet meget store dele af deres indtægter.

Dette kommer oven på en længere periode med betydelige forandringer på annoncemarkedet. Det gør samlet set, at situationen for de lokale og regionale medier er kritisk.

- Som borgmestre mener vi, at vi bør opfordre borgere, virksomheder og foreninger til at støtte op om de regionale og lokale medier, hvor det er muligt. Det kan man gøre ved at købe reklametid, annoncer og ved at tegne abonnementer. Vi skal have vores lokale demokrati godt igennem krisen, lyder det fra de to initiativtagere - Jesper Frost (V) og Peter Rahbek Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce