Annonce
Varde

Frækt tyveri midt i efterårsferie-mylder ved stranden

Det var her tyveriet skete. Foto: Google Street View

Vejers Strand: Det er aldrig sket før, at en tyv er trængt om bag disken og taget penge, mens der er fyldt med folk i butikken. Men det var hvad der skete torsdag eftermiddag, da mange var på efterårsferietur i Vejers Strand.

Tyveriet skete i Vejers Dropskogeri mellem klokken 13 og 14. Bettina Damsgaard driver virksomheden med bolsjer, is og café.

- Vi plejer at lægge punge og personlige ting i en skuffe bag en bardisk i cafeen. Det er da ikke sket noget ved hidtil, siger Bettina Damsgaard.

Der var tre medarbejdere beskæftiget med at lave is i det lune efterårsvejr. Der var ingen bag disken. Men selv om der altså var tre på arbejde og fyldt med kunder, så er nogen altså gået i skuffen bag disken.

- Medarbejderne havde hovedet nede i isen, siger Bettina Damsgaard om, hvorfor ingen opdagede noget

- Der blev stjålet 1500 kroner fra en medarbejders pung. Selve pungen er ikke taget, siger Bettina Damsgaard.

Tyveriet er anmeldt til politiet.

Annonce
Bettina Damsgaard bag disken i cafeen. I baggrunden ses afdelingen, hvor personalet havde travlt med is. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Brød vindue op og stjal intet

Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce