Annonce
Aabenraa

Frøslev Træ må vinke farvel til 33 millioner kroner

Frøslev Træ, der har Martin L. Petersen som administrerende direktør og indehaver, fik i 2016-regnskabet et underskud på 25 millioner kroner. Foto: Frøslev Træ

Driften af Frøslev Træ er sund, men en konkurs hos en underleverandør er skyld i et millionunderskud i det seneste regnskabsår.

Annonce

Frøslev: Ser man udelukkende på driften, er Frøslev Træ kommet fint gennem 2016, men regnskabet fortæller også en anden historie. En konkurs hos en litauisk underleverandør har nemlig gjort, at man har måttet afskrive 33 millioner kroner og derfor kommer ud med et underskud på 25 millioner kroner. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi har siden 2008 haft et større udlån til den pågældende underleverandør, der de senere år har haft negative regnskabstal. Vi har derfor hele tiden vidst, at der var tvivl om, i hvor stort et omfang det kunne blive tilbagebetalt, og vi har i tidligere regnskabsår nedskrevet samlet set 14 millioner kroner på tilgodehavendet, siger Martin L. Petersen, der er administrerende direktør og ejer af Frøslev Træ A/S.

I 2015, hvor der ikke blev nedskrevet på det litauiske udlån, realiserede man et overskud på knap otte millioner kroner.

Om Frøslev Træ


  • Frøslev Træ A/S har rødder tilbage til 1931. Virksomheden er en produktionsvirksomhed med speciale i forarbejdet trælast. Administrerende direktør og ejer Martin L. Petersen overtog i 2012 virksomheden efter sin far i forbindelse med et generationsskifte.
  • Virksomheden beskæftiger i dag knap 90 medarbejdere og regnes for at være blandt landets førende leverandører inden for træbranchen.
Annonce

Tre lyspunkter

Virksomheden er overordnet set utilfreds med regnskabet, fordi det udviser et underskud, men finder også lyspunkter. At man har en solid egenkapital i Frøslev Træ A/S samt moderselskabet, som samlet udgør 104 millioner kroner, at tilgodehavendet nu er nedskrevet til nul kroner, og at virksomheden de seneste tre år har haft styrken og ressourcerne til at udvide sit leverandørnetværk, således at kunderne ikke vil blive berørt af problemet med underleverandøren.

Frøslev Træ skriver da også i pressemeddelelsen, at budgettet og de foreløbige regnskabstal for 2017 ligner de realiserede regnskabstal for 2015.

Samtidig foretager virksomheden en række investeringer i nye produktområder, som blandt andet betyder, at man til august vil kunne igangsætte egen malerlinje.

- Det støtter op om vores strategi om at have al forarbejdning af træ på én lokation, siger administrerende direktør og ejer Martin L. Petersen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce