Annonce
Tønder

Fra "åh nej" til "åh ja" - og nu "åhhh": To sygemeldt med coronalignende symptomer på sfo

Lederen af Toftlund Distriktsskole, Pernille Paaby, kom på hårdt arbejde lørdag, da det viste sig, at en ansat på skolen er konstateret smittet med corona. Nu tyder noget på, at skolen har fået styr på coronasituationen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Lørdag havde distriktsskoleleder i Toftlund, Pernille Paaby, mere end almindeligt travlt ved telefonen. Hun skulle advisere en lang række forældre om, at en medarbejder var smittet med corona. Tilsyneladende er det lykkedes at inddæmme smitten.
Annonce

TOFTLUND: Det er gået fra "åh nej" til "åh ja" på Toftlund Distriktsskole i løbet af ganske få dage.

- Fra en skala fra 0 til 10 er det en 11'er. Corona skaber så meget utryghed og usikkerhed, så jeg er meget lettet over, at alle er symptomfri, siger distriktsskoleleder Pernille Paaby.

Sådan lød det i hvert fald tidligere på tirsdagen. Nu er Pernille Paaby knap så begejstret. For efter at have talt med lederen af sfo'en, Lis Jacobsen, i tilknytning til Toftlund Distriktsskole forlyder det, at der faktisk er to ansatte, der er sygemeldt med coronalignende symptomer:

- En af medarbejderne har haft symptomer og venter på testsvar, og en anden har fået det småskidt i weekenden, og har ladet sig teste for en sikkerheds skyld. De to er derfor ikke i sfo i dag, siger Pernille Paaby.

Lørdag morgen fik en medarbejder på skolen og i sfo'en svar på en test, der viste, at hun var coronasmittet. Derfor skulle Pernille Paaby advisere forældrene til 30 elever fra 0. årgang samt forældrene til 13 elever fra 1. årgang og endvidere en række medarbejdere.


Fra en skala fra 0 til 10 er det en 11'er. Corona skaber så meget utryghed og usikkerhed, så jeg er meget lettet over, at alle er symptomfri.

Pernille Paaby, distriktsskoleleder i Toftlund


Medarbejderen blev sygemeldt tirsdag med lette sygdomssymptomer, men da de blev værre, blev den kvindelige medarbejder testet senere på ugen - svaret var som sagt positivt.

Annonce

Symptomfri

Men "heldigvis" har den pågældende medarbejder været sygemeldt en uge nu, og ifølge de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen må man gerne vende tilbage på arbejde og i skole, hvis man er symptomfri efter en uge. Og det er alle på skolen i Toftlund - også de nærmeste seks kolleger til den sygemeldte. Faktisk var to medarbejdere efter negative test på arbejde mandag, hvor de nåede at deltage i et møde, fortæller Pernille Paaby, der ikke har noget imod at bruge sin lørdag på at afværge en større katastrofe.

- Jeg håber ikke, at det kommer til at ske mange gange, men jeg vil hellere bruge en hel lørdag på at ringe end at skulle sende i hundredevis af elever hjem, siger Paaby, der nok har inddæmmet coronasituationen på distriktsskolen i Toftlund - til gengæld lægger ansatte og elever sig syge med en slem mave-influenza.

Men det er en helt anden historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce