Annonce
Varde

Ole fra Ølgod har sat gang i nyt it-eventyr

Ole Dallerup er vokset op i Ølgod og var med stort set fra første færd med forbruger-anmeldelserne Trustpilot. Nu er han sprunget ud som IT-iværksætter sammen med to kolleger og selskabet Dreamdata. Foto: PR
Ole Dallerup fra Ølgod har gjort karriere i it-branchen. Han har været IT-direktør i Trustpilot - og nu springer han ud som IT-iværksætter med it, der skal hjælpe virksomheder til at øge omsætningen.

Ølgod: Ølgod-drengen Ole Dallerup har drevet det vidt.

Efter sin opvækst som computernørd læste han datalogi i Aarhus, og nu er han med i et nyt iværksætter-eventyr med virksomheden Dreamdata, der har udviklet it til at spotte, hvilke dele i en virksomhed, der for alvor styrker omsætningen.

Ole Dallerup var IT-direktør i Trustpilot, fra virksomheden havde 10 medarbejdere, til de i dag over 500 ansatte.

Trustpilot er et redskab til forbrugeranmeldelser, så forbrugere kan skrive om deres oplevelser og læse om andres, retter Dreamdata sig mod virksomheder, og hvad der driver en virksomheds omsætning?

Annonce

Et kæmpeproblem

- I vores arbejde hos Trustpilot var det ikke tydeligt, hvad der skabte værdi. Vi havde tidligere beroet os på dataantydninger, mavefornemmelse og tidligere erfaring, siger Ole Dallerup. - 9 ud af 10 danske virksomheder laver forretning i blinde. De kan ikke, med data, svare på, hvad der rent driver deres omsætning. Det er et kæmpe problem, siger han.

Værdifulde data

Svaret har tidligere været svært tilgængeligt teknologisk som økonomisk, men ved hjælp af en kombination af flere ny teknologier er Dreamdata ved at ændre på det.

- Vi kan bryde gamle siloer ned og kigge på den samme brugers adfærd på tværs af virksomhedens afdelinger og systemer, siger Ole Dallerup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce