Annonce
Sønderborg

Fra Als til Aarhus - og forhåbentligt retur igen: Nybyggerne skal bringe Line og Benjamin hjem

Benjamin Bygvraa Schultz og Line May Christensen har masser af energi og betegner sig selv som legebørn. Ifølge dem er de blandt de andre deltager blevet kendt som Duracell Kaninerne. Foto: André Blinkilde/TV 2
I det gule hus i årets udgave af tv-programmet Nybyggerne bor et par, der oprindeligt er fra Als.

Als: De kendte ikke til meget andet i værktøjskassen end skruemaskinen, saven og hammeren, men det var ingen hindring for Benjamin Bygvraa Schultz og Line May Christensen.

Parret ville være med i tv-programmet Nybyggerne, fordi optagelserne til den syvende sæson skulle finde sted i Sønderborg.

- Jeg er vild med udsendelserne og har altid sagt til Benjamin, at hvis husene kom til at ligge i Sønderjylland, skulle vi være med. Der var ingen vej uden om, da valget faldt på Sønderborg, siger Line May Christensen.

Annonce

Begge er de født og opvokset på Als. Her bor deres familier stadig. Derfor trækker det i dem at flytte tilbage til rødderne frem for at bo i Aarhus, hvor deres nuværende adresse er.

- Sønderborg har alt det, vi gerne vil have. By og natur ligger side om side, hvilket er lige os. Når det kommer til stykket, er vi egentlig bare to sønderjyske bonderøve, der gerne vil hjem, fortæller Benjamin Bygvraa Schultz, mens han griner og kalder deltagelsen i Nybyggerne for genvej hjem.

For vinder de, bliver huset i den nybyggede bydel med navnet Linde Haven deres.

Selvtillid og sønderjyder

De manglende håndværkerfærdigheder slog ikke parret ud, men gav dem efter deres udsagn en stejl læringskurve.

- Mit motto er, at jeg skal turde alt i verden. Og vi elsker begge udfordringer, så vi var overbeviste om, at vi nok skulle lære at bruge værktøjet, men vi er nok også blevet positivt overrasket over vores egne evner, siger Line May Christensen.

Den antagelse giver Benjamin Bygvraa Schultz hende ret i.

- Et var at sige, at vi kunne. Noget andet var, at det lykkedes. Nogle håndværkere kommer nok til at sidde og ryste på hovedet ad os, når de ser programmerne, men selv er vi meget godt tilfredse. Hjemmet er blevet et, der afspejler os, siger han.

Når de skal beskrive deres stil i boligen uden at komme med de store afsløringer, anvender de ord som rolig, hygge, funktionelt og langt fra et designerhjem som i et boligmagasin.

Betegnelsen jysk går også igen.

- Vi har lidt svært ved at bruge penge og elsker et godt tilbud. Vi lever op til at være jyder på det punkt, konstaterer Benjamin Bygvraa Schultz, hvorefter de begge griner.

Nybyggerne

Boligprogrammet er i år optaget i Sønderborg og har premiere onsdag den 29. september klokken 20.00 på TV2. 

Der er fire par, som dyster om at vinde den bolig, de sætter i stand.

Efter ni uger står de fire huse færdige, og så er det op til seerne at udpege et vinderpar. Det sker ved en livefinale onsdag 24. november.

Rækkehusene ligger i Sønderborgs nye bydel Linde Haven. De har et areal på 120 kvadratmeter.

Hvert par får 300.000 kroner til at forvandle deres råhus til et drømmehjem. Med mulighed for at få 20.000 kroner løbende, hvis de vinder for bedste rum, når det kåres i hvert afsnit.

De to dommere i programmet er indretningsekspert Mette Helena Rasmussen og bygningskonstruktør Ask Abildgaard. Tv-værten er Christian Degn.

Det er syvende sæson af Nybyggerne.

Naturen har han og Line May Christensen også forsøgt at tage med ind bag de fire vægge, fordi den fylder en del i deres liv.

De bruger havet til at sejle i kajak på, græsset til at spille fodbold, og helt generelt holder parret af at være udendørs og være aktive.

Annonce

Første møde til fodbold

Deres fælles interesse for at dyrke sport har altid været der. Og det er også derigennem, at Line May Christensen og Benjamin Bygvraa Schultz lærte hinanden at kende.

For som børn spillede de fodbold sammen, men mistede kontakten, da piger og drenge blev adskilt på hver sit hold.

Det vil være underligt, hvis andre skal bo i det hus, vi har lagt så meget energi i. Byggeriet har kostet både sved og tårer

Line May Christensen

Først mange år senere til en fest i København mødte de hinanden igen. Det er fire år siden.

- Jeg faldt for hans legende sind og umiddelbarhed, siger Line May Christensen.

Line May Christensen og Benjamin Bygvraa Schultz er flyttet fra Als til Aarhus, hvor de studerer. Hun læser medicin og han Finance and International Business. Foto: André Blinkilde/TV 2

Mere når hun ikke at sige, før Benjamin Bygvraa Schultz afbryder hende.

- Det er godt, at hun ikke søgte en håbløs romantiker. For det er jeg ikke, hvilket også kom til udtryk på vores første date, lyder det fra ham.

Daten bød på fodboldgolf og bål, hvilket var en succes. De to 25-årige sønderjyder nåede kun at ses få gange efterfølgende, fordi Benjamin Bygvraa Schultz skulle på et halvt års udveksling til USA i forbindelse med sit studie.

Her fik han besøg af Line May Christensen - og siden har de været sammen.

Annonce

Meget på spil

Skal deres parforhold have en overskrift, er den oplevelser. For dem samler de på sammen og har gennem de seneste måneder kunne føje en mere til listen ved at deltage i Nybyggerne.

Det er en af de større, hvilket ingen af dem lægger skjul på.

- Der er meget på spil. Vi har bygget vores drømme hjem i den by, hvor vi helst vil bo. Det vil være underligt, hvis andre skal bo i det hus, vi har lagt så meget energi i. Byggeriet har kostet både sved og tårer, men vi har aldrig været ved at give op, fordi vi har haft hinanden, siger Line May Christensen.

Da det er en konkurrence, krydser hun og Benjamin fingre for, at de ender med at vinde, men de har også lidt svært ved at tale om den del, fordi der undervejs i optagelserne er opstået relationer til de andre deltager. Helst så parret fra 'Det Gule Hus' i tv-programmet, at alle kunne stå med nøglerne til hver sit hus til sidst.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding

To mænd overfaldt cyklist ved havnekrydset i Kolding

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Sønderborg

Se videoen: Rekordmange elever dystede i faldskærmsbyggeri

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Varde For abonnenter

Politikeren skiftede prangende Mercedes ud med hverdagsbil: Tidligere var armbevægelserne større på 60 års fødselar

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Annonce