Annonce
Esbjerg

Fra Fanø til Californien: Dansk spillefilm udtaget til prestigefyldt festival i USA

Fanøs natur skaber rammen om spillefilmen 'En smuk forbandelse', som er udtaget til prestigefyldt filmfestival i Californien. Foto: stillbillede fra filmen.
Cinequest Film Festival i Californien har udtaget spillefilmen 'En smuk forbandelse' til programmet. Den er skrevet og instrueret af danske Martin Garde Abildgaard og filmet på Fanø.

Fanø: Når den prestigefyldte Cinequest Film Festival løber af stablen den 20. - 30. marts 2021 bliver det med verdenspremieren på den danske spillefilmsdebut 'En smuk forbandelse', der er filmet på Fanø. Det oplyser den danske PR-afdeling i en pressemeddelelse.

Filmen, der er engelsksproget, har de britiske skuespillere Olivia Vinall og Mark Strepan i hovedrollerne. Men også danskere som Iben Hjejle og Ulrik Wivel er på rollelisten. Den er produceret af det franske filmselskab Les Producers i samarbejde med de danske produktionsselskaber Circus Alphaville og Creative Alliance.

- Cinequest er en vigtig filmfestival i USA, så at filmen netop får verdenspremiere dér, er en stor ære. Jeg er super glad for den internationale anerkendelse af vores film, siger filmens producer Rikke Katborg fra Les Producers.

Unik natur på Fanø

Trods det internationale islæt er filmen indspillet på Fanø, og både skrevet og instrueret af Martin Garde Abildgaard.

- Jeg har besøgt Fanø siden jeg var barn, og da jeg begyndte at skrive på denne meget personlige og poetiske fortælling, hvor universets kræfter viser tænder, vidste jeg, at optagelserne skulle foregå på Fanø, der har en helt speciel stemning og unik natur, siger Martin Garde Abildgaard.

På grund af corona er det usikkert, hvornår 'En smuk forbandelse' får dansk premiere, men der kommer en visning i Fanø Biograf. Foto: Philippe Kress

Han har tidligere vagt international opsigt med sine kunstfilm, reklamefilm, musikvideoer og kortfilm. 'En smuk forbandelse' er hans første spillefilm. Filmens omdrejningspunkt er et mystisk søvn-fænomen, hvor en mand og en kvinde føres sammen i en drømmende og længselsfuld kærlighedshistorie, der af filmens skaber betegnes som et moderne eventyr.

Filmen er desuden nomineret til en pris i kategorien 'New Visions Feature Film Competition'.

FAKTA OM FILMEN

Original titel: A Beautiful Curse

Dansk titel: En smuk forbandelse

Sprog: Engelsk

Genre: Drama, Sci-fi, Mystery

Manuskript og instruktion: Martin Garde Abildgaard

Producer: Rikke Katborg

Hovedcast: Mark Strepan, Olivia Vinall, Ulrik Wivel, Iben Hjejle

Lokation: Fanø, Danmark

Produktion: Les Producers (F) i samarbejde med Circus Alphaville (DK) og Creative Alliance (DK)

Biograf: Grundet Covid-19 er der endnu ikke fastlagt premieredatoer og distribution i Danmark.

Esbjerg For abonnenter

Parasport Danmark får esbjergensisk direktør: - Jeg glæder mig til at arbejde for, at alle har lige muligheder for at dyrke sport