Annonce
Sydjylland

Fra fire til én minister i landsdelen: Eks-minister har store forventninger til Benny Engelbrecht

Ellen Trane Nørby (V) skal i eftermiddag overdrage sundhedsministeriet til Magnus Heunicke (S). Her ses hun med Benny Engelbrecht, der som nu transportminister bliver den eneste minister, der er valgt i Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: Timo Battefeld
Én mand skal lave fire mands arbejde, mener Ellen Trane Nørby (V), der i eftermiddag giver sundhedsministeriet videre. Den nye transportminister Benny Engelbrecht (S) bliver nemlig den eneste minister fra Syd- og Sønderjylland.

Transportminister: Benny Engelbrecht bliver som transportminister den eneste minister fra Syd- og Sønderjylland på Mette Frederiksens nye hold. Han skal nu arbejde for fire, mener afgående sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Det står nemlig klart, at landsdelen går fra fire til én minister.

- Vi har haft en række ministre, der har haft hjertet placeret i Syd- og Sønderjylland. Derfor får Benny en kæmpe opgave, der forpligter ud over transportområdet, siger Ellen Trane Nørby.

Hun forventer, at den Sønderborg-valgte minister sørger for at bringe syd- og sønderjyske udfordringer ind i regeringen, hvad enten det gælder grænsehandel, fødevarer eller uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce