Annonce
Sydjylland

Fra fire til én minister i landsdelen: Eks-minister har store forventninger til Benny Engelbrecht

Ellen Trane Nørby (V) skal i eftermiddag overdrage sundhedsministeriet til Magnus Heunicke (S). Her ses hun med Benny Engelbrecht, der som nu transportminister bliver den eneste minister, der er valgt i Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: Timo Battefeld
Én mand skal lave fire mands arbejde, mener Ellen Trane Nørby (V), der i eftermiddag giver sundhedsministeriet videre. Den nye transportminister Benny Engelbrecht (S) bliver nemlig den eneste minister fra Syd- og Sønderjylland.

Transportminister: Benny Engelbrecht bliver som transportminister den eneste minister fra Syd- og Sønderjylland på Mette Frederiksens nye hold. Han skal nu arbejde for fire, mener afgående sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Det står nemlig klart, at landsdelen går fra fire til én minister.

- Vi har haft en række ministre, der har haft hjertet placeret i Syd- og Sønderjylland. Derfor får Benny en kæmpe opgave, der forpligter ud over transportområdet, siger Ellen Trane Nørby.

Hun forventer, at den Sønderborg-valgte minister sørger for at bringe syd- og sønderjyske udfordringer ind i regeringen, hvad enten det gælder grænsehandel, fødevarer eller uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce