Annonce
Læserbrev

Fra generalmajor til klodsmajor

Den havde han nok ikke lige regnet med: Hærchefen, generalmajor 55-årige Hans Christian Mathiesen. Som hærchef troede han, at han kunne gå på vandet. Det blev lige omvendt: Tirsdag blev den hjemsendte hærchef i dansk forsvar, Mathiesen idømt en klokkeklar ubetinget fængselsstraf på 60 dages fængsel. Hans dage er talte i dansk forsvar. En hård straf: Den svider i de kredse.

Retten i Viborg har talt med store bogstaver i en helt usædvanlig sag: En af forsvarets ubestridte spidser – hærchefen - dømmes for embedsmisbrug og pligtforsømmelse og sendes bag tremmer i to måneder. Hærchefen er bl.a. dømt for, at have misbrugt sin betroede stilling til at fremme sin kæreste – nu hustrus – karriere i Forsvaret. I sagskomplekset, der er omfattende, nævnes det også, at den nu forhenværende hærchef forlangte, at menige soldater skulle pakke bryllupskort til hærchefens bryllup. Det virker noget ynkeligt for ikke at sige nærigt.

Dommen rejser desværre også videre ubehagelige spørgsmål omkring strukturen og toppen i dansk forsvar. Den dømte generalmajor har ganske givet levet i en isoleret verden (er han alene), hvor alt var tilladt: Egen chauffør, opvartning i officersmessen osv. Han har mistet jordforbindelsen, hvor han til sidst troede, at hans ord – som hærchef – var lov. Det er helt uforståeligt, at en tidligere hærchef med kæmpe gage, fri chauffør, Natorejser når det passede ham osv. ville sætte alt det over styr for kæresten og bryllupskort mm. Der er kun en ting at sige: Han er blevet forfremmet fra generalmajor til klodsmajor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce