Annonce
Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

På grund af coronarestriktionerne blev den første hjemmekamp i superliga-sæsonen 20-21 ikke den fest, alle omkring VB havde håbet på. I stedet for 4000 tilskuere kunne der kun lukkes omkring 400 sponsorer ind på stadion til kampen mod Sønderjyske. Foto: Mette Mørk
De nye corona-restriktioner for fodboldkampe lagde en voldsom dæmper på den planlagte fest ved VB's første hjemmebane-kamp søndag.
Annonce

Vejle: Det var nærmest fra himmel til helvede for folkene omkring Vejle Boldklub, da statsminister Mette Frederiksen (S) trådte ind i Spejlsalen i Statsministeriet fredag eftermiddag til endnu et corona-pressemøde.

- Vi havde i forvejen fået et "heads-up" af Divisionsforeningen om, hvad der var på vej, men det var alligevel en mavepuster. Vi havde dagen i forvejen fået vores plan til at håndtere 4000 tilskuere til kampen godkendt af Rigspolitichefen, og pludselig måtte vi så kun lukke 400 ind til kampen, fortæller VB's kommunikationschef, Morten Pelch.

Meldingen fra Statsministeriet betød, at Vejles første hjemmekamp i superliga-sæsonen alligevel ikke kunne blive den fest i Nørreskoven, som der var lagt op til.

Boderne under langsiden. Her ville der normalt have været en duft af stadion-pølser og fadøl, men til premieren søndag var området tomt og forladt. Foto: Mette Mørk
Annonce

Toiletterne blev afbestilt

Statsministerens melding betød blandt andet, at de 10 ekstra toiletter, som var bestilt, skulle afbestilles.

- Folk havde knoklet op til midnat torsdag for at få alt på plads. I den første kamp i Aarhus havde vi 8500 tilskuere imod os, så vi havde glædet os til at have 4000 tilskuere bag os, fortæller Morten Pelch.

Sammen med de øvrige ledere i VB-organisationen holdt han et haste-indkaldt krisemøde lige efter statsministerens udmelding for at finde en strategi.

- Det var afgørende, at vi fik et overblik, sådan at det vi meldte ud, ville stå til troende, fortæller Morten Pelch.

Udmeldingen lød blandt andet, at der til søndagens kamp kun blev plads til sponsorer, og at sæsonkort-holdere ville kunne få penge tilbage for de kampe, de går glip af på grund af corona.

- Vi havde solgt 2000 sæsonkort op til starten, men vi har kun fået meget få negative reaktioner på aflysningerne. Folk har haft en forståelse for, at det her er det sidste, vi ønsker, og mange har valgt ikke at gøre brug af muligheden for at få kompensation, siger Morten Pelch.

Sikkerhedschef Kim Andersen og sikkerhedskoordinator Jesper Møller (til højre) fik en rolig dag på jobbet, men Kim Andersen ville have foretrukket mange flere tilskuere til søndagens kamp. Foto: Mette Mørk
Annonce

- Ikke se logikken

For sikkerhedschef Kim Andersen betød begrænsningene, at han kunne nøjes med at have 10 mand på arbejde i stedet for de 85, som oprindelig var sat på til kampen.

- Jeg kan simpelthen ikke se logikken i restriktionerne. De 400, der kommer ind i dag ved VIP-indgangen, var kommet ind alligevel. Vi kunne sagtens have haft 500-1000 tilskuere på den anden langside og på endetribunerne og stadig have overholdt alle regler om afstand og så videre. Og vi havde lagt en plan for at håndtere ud- og indgang, hvor der typisk vil opstå trængsel. Det er drønærgerligt, for der er brugt tusindvis af timer på at lave planer og setup for en sikker afvikling af kampene under corona, lyder det fra sikkerhedschefen.

Sponsorkordinator Martin Branick - til højre i billedet - fik travlt med at få billet-puslespillet med sponsorerne til at gå op efter statsministerens udmelding fredag. Foto: Mette Mørk
Annonce

350 kom til spisning

For sponsor-kordinator Kim Branick gav statsministerens udmelding også ekstra travlhed, da han skulle forsøge at få puslespillet omkring, hvilke sponsorer der ville gøre brug af deres billetter, til at gå op.

- Alle cirka 750 tilmeldte til spisning blev kontaktet, og så måtte vi forklare, at de kun kunne få en enkelt billet hver. Samtidigt blev vi kimet ned på telefon og mail af folk, der ville høre, hvad der skete, og hvordan de var stillet. Det var hektisk, fortæller Martin Branick.


Vi kunne sagtens have haft 500-1000 tilskuere på den anden langside og på endetribunerne og stadig have overholdt alle regler om afstand og så videre.

Kim Andersen, sikkerhedschef


Heldigvis for ham meldte en del sponsorer selv fra, så der endte med at stå 350 på listen til spisning, da VIP-indgangen blev åbnet to timer før spillestart søndag.

Corona-restriktionerne for landets fodboldklubber gælder foreløbig frem til 4. oktober.

VB måtte skære kraftigt ned på tilskuerantallet til søndagens kamp. Faktisk var der kun plads til sponsorerne og kun omkring 400 af dem. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce