Annonce
Tønder

Fra januar tilbyder VUC Syd undervisning i Hf-enkeltfagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi

Efter en periode med tomme lokaler kom der i oktober atter aktiviteter i undervisningslokalerne hos VUC Syd i Tønder, da Almen voksenuddannelse flyttede tilbage i de vante rammer.

Tønder: Borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa er gået sammen om at sikre, at der fortsat skal være VUC-undervisning i Tønder. Det gjorde de i et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), hvor de fire borgmestre kritiserede beslutningen om at lade skolens undervisning i Tønder foregå i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner.

-

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at VUC SYD nu optrapper undervisningsaktiviteterne her i Tønder. Det var netop hensigten med vores brev til undervisningsministeren, at der igen skulle være lys, liv og undervisning også i den del af det inspirerende læringsmiljø på Campus Tønder, udtaler borgmester Henrik Frandsen (V) i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Annonce

Stor efterspørgsel

Helt præcis vil der fra januar 2020 i lokalerne i Tønder være undervisning i Hf-enkeltfagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi - alle på C-niveau. Fagene kan sammensættes, så de giver adgang til bestemte uddannelser, såsom socialrådgiveruddannelsen og lærer- og pædagoguddannelsen.

- Efterspørgslen efter arbejdskraft med uddannelse i bagagen har muligvis aldrig været større i Tønder Kommune. Dermed er uddannelse noget nær den vigtigste investering i livet, så man kan få en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Nu bliver det så muligt at læse fag, der kan være med til at give adgang til en uddannelse indenfor f. eks. socialrådgiver- og pædagogområdet, hvor vi i den grad mangler hænder, siger Henrik Frandsen.

Adgangskrav

Det kræver en afsluttet 9. eller 10. klasse mindst et år inden ansøgning, at kunne tage et eller flere af Hf-enkeltfagene på VUC Syd i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce