Annonce
Tønder

Fra januar tilbyder VUC Syd undervisning i Hf-enkeltfagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi

Efter en periode med tomme lokaler kom der i oktober atter aktiviteter i undervisningslokalerne hos VUC Syd i Tønder, da Almen voksenuddannelse flyttede tilbage i de vante rammer.

Tønder: Borgmestrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa er gået sammen om at sikre, at der fortsat skal være VUC-undervisning i Tønder. Det gjorde de i et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), hvor de fire borgmestre kritiserede beslutningen om at lade skolens undervisning i Tønder foregå i lokaler hos andre uddannelsesinstitutioner.

-

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at VUC SYD nu optrapper undervisningsaktiviteterne her i Tønder. Det var netop hensigten med vores brev til undervisningsministeren, at der igen skulle være lys, liv og undervisning også i den del af det inspirerende læringsmiljø på Campus Tønder, udtaler borgmester Henrik Frandsen (V) i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Annonce

Stor efterspørgsel

Helt præcis vil der fra januar 2020 i lokalerne i Tønder være undervisning i Hf-enkeltfagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi - alle på C-niveau. Fagene kan sammensættes, så de giver adgang til bestemte uddannelser, såsom socialrådgiveruddannelsen og lærer- og pædagoguddannelsen.

- Efterspørgslen efter arbejdskraft med uddannelse i bagagen har muligvis aldrig været større i Tønder Kommune. Dermed er uddannelse noget nær den vigtigste investering i livet, så man kan få en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Nu bliver det så muligt at læse fag, der kan være med til at give adgang til en uddannelse indenfor f. eks. socialrådgiver- og pædagogområdet, hvor vi i den grad mangler hænder, siger Henrik Frandsen.

Adgangskrav

Det kræver en afsluttet 9. eller 10. klasse mindst et år inden ansøgning, at kunne tage et eller flere af Hf-enkeltfagene på VUC Syd i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce