Annonce
Aabenraa

Fra kajkant til landbohjem: Ny forpagter er fundet

To forpagtere for Holbøl Landbohjem - en snart forhenværende, Finn Jørgensen (t.v.), og en kommende, Ole Søndergaard. Foto: Bo Nielsen
Så er der sat navn på Holbøl Landbohjems nye forpagter. Det bliver Ole Søndergaard fra Restaurant Fiskenæs i Gråsten, der afløser Finn og Karin Jørgensen.
Annonce

Holbøl: Ole Søndergaard. Det er navnet, man roligt kan begynde at øve sig på i Holbøl og omegn. Den 1. august overtager han nemlig forpagtningen af Holbøl Landbohjem, hvor Finn og Karin Jørgensen har huseret i 22 år.

- Efter seks år på Restaurant Fiskenæs syntes jeg, der skulle ske noget nyt. Samtidig ville Finn gerne på pension, så det passede sammen, siger Ole Søndergaard.

- Det er lidt større og lidt anderledes end det, jeg har i dag. På Restaurant Fiskenæs foregår det meget i restauranten, men på landbohjemmet handler det om selskaber, mad ud af huset og borgermad til de ældre, forklarer Ole Søndergaard om sin lyst til at skifte restauranten på kajkanten i Gråsten ud med Holbøl Landbohjem.

Samtidig lægger han vægt på, at landbohjemmet har et godt ry og nyder stor opbakning til sine arrangementer hen over året. Som eksempelvis Al-Sang, hvor der ikke kun er fællessang og musik, men også kaffe og noget at spise, og ikke mindst Bix & Bajer, hvor der hver torsdag serveres biksemad ad libitum.

Annonce

Følger forgængers råd

Kommer den nye forpagter så til at lave om på det hele? Nej, lyder det korte svar.

- Jeg vil køre stedet videre, som det kører nu, og så vil jeg se tiden an og lave ændringer stille og roligt. Det er dumt at opfinde den dybe tallerken, når den er opfundet, forklarer Ole Søndergaard.

Heller ikke på personalesiden lægger han op til en revolution. Personalet får i videst muligt omfang mulighed for at fortsætte, og den første måned – altså i august – vil det stadig være Finn og Karin Jørgensen, som styrer løjerne, mens Ole Søndergaard finder sig til rette.

For Finn Jørgensen er det ikke vigtigt, om efterfølgeren kører videre med det samme koncept og i den hidtidige ånd.

- Nye koste fejer bedst, siger den afgående forpagter, som dog gerne giver et råd med på vejen.

Et råd, som allerede nu ser ud til at blive fulgt.

- Man skal stikke en finger i jorden i Holbøl. Hvis der kom to unge mennesker og stillede an med et fint a la carte-kort, ville det ikke gå, mener Finn Jørgensen.

- Samtidig skal man holde ord over for kunderne. Man snyder dem ikke med at have en pris, der er for høj i forhold til mængde og kvalitet, tilføjer Finn Jørgensen, som også har lovet sin efterfølger at give et nap med ved større arrangementer.

Otium eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce