Annonce
Kolding

Fra Kolding til Middelfart: Cykling Uden Alder på indholdsrig to-dages tour

Et pitstop undervejs i det grønne for cykelpiloter og deltagere. Privatfoto

Kolding: Frivillige cykelpiloter har haft 19 deltagere fra kommunens plejehjem og dagcentre med på en to-dages cykeltur til Middelfart, hvor flokken overnattede på hotel.

Og det var en vellykket oplevelse for både cykelpiloter og passagerer, lyder meldingen fra projekt Cykling Uden Alder.

Kolding Kommune stillede rickshawcykler og plejepersonale til rådighed, Cykling uden Alder kom med frivillige cykelpiloter, og Cykling uden Alders Støtteforening havde via donationer og sponsorater rejst penge til årets Sommer Tour.

De ældre cykelpassagerer nød naturen, duften af hvidtjørn og kørvel, den friske vind i ansigtet, og de mange glade og smilende mennesker, som havde vinket til dem undervejs. Og så udtrykte de en stor taknemmelighed til de frivillige cykelpiloter og det plejepersonale, som har brugt tid på turen. - De mange deltagere talte og hyggede sig sammen på tværs af alder, handicap og profession, skellene blev ophævet og mødet mellem mennesker muliggjort, fortæller Hanna Andresen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce