Annonce
Sønderborg

Vild forvandling: Sønderborg-firma får succes på rekordtid

Efter 8-9 måneder havde Ole Jensen og ETK EMS vendt røde tal til sorte i Sønderborg-afdelingen. Foto: Timo Battefeld
På under et år er det lykkedes østjyske ETK EMS Group, som producerer kundespecifik elektronik, at gøre det tidligere Delfi Electronics i Sønderborg til en god forretning.

Sønderborg: Det har vist at være en god idé for Skanderborg-firmaet ETK EMS Group, at den i efteråret 2018 købte konkursboet efter Delfi Electronics i Sønderborg. Allerede efter 8-9 måneder var røde tal blevet vendt til sorte.

- Det er en ren solstrålehistorie. Vi har bibeholdt omkring 50 procent af medarbejderne, holdt en virksomhed i Sønderborg og samtidig bidraget positivt til koncernen, siger Ole Jensen, der er daglig leder på Augustenborg Landevej.

De hurtige og gode takter i Sønderborg afspejlede sig i 2018/2019-regnskabet for ETK EMS Group. Her lå den forventede vækst i omegnen af 10-11 procent, men blev overhalet af en reel vækst på 29 procent på bundlinjen blandt andet på grund af opkøbet i det sønderjyske.

- Vejen til succes er blandt andet ved at optimere produktions- og forretningsgangen. Der er blevet ryddet op på godt og ondt her i Sønderborg, men det var nødvendigt. Det er blevet stillet virkelig store krav til de ansatte om at have ja-hatten på. Der skal lyde en stor ros. De ansatte har virkelig gjort en stor indsats, lyder det fra Ole Jensen.

Vejen til succes er blandt andet ved at optimere produktions- og forretningsgangen. Der er blevet ryddet op på godt og ondt her i Sønderborg, men det var nødvendigt.

Ole Jensen, daglig leder

Vellykket køreplan

Delfi Electronics gik i september 2018 konkurs, fordi den tidligere ejer ikke ønskede at fortsætte driften.

Sønderborg havde altid været et af de steder, hvor ETK EMS Group vurderede, at potentialet var størst. Den havde i forvejen en del kunder i området, så overtagelsen lå lige for.

Vejen til den hurtige succes er blandt andet gået via en klar køreplan, der gik i gang fra dag et. Det er nemlig ikke første gang, at ETK EMS opkøber virksomheder og retter dem op.

Det lykkedes at bibeholde alle eksisterende kunder fra Delfi Electronics og nye er kommet til. Kundekredsen tæller lokale virksomheder, der ser nærheden som en væsentlig grund til at få produceret her. Hos ETK producerer de alt fra prototyper til store serier.

- Vi er super stærke til det, vi kan. Vi har også gjort en forretning ud af at løse "bøvle-opgaver", at være problemløsere. Opgaver, hvor det alt end lige er nemmere for de lokale virksomheder at komme forbi Sønderborg-afdelingen, forklarer Ole Jensen.

Annonce

Fuld af optimisme

Alle af de i dag 20 ansatte kommer fra det tidligere Delfi Electronics inklusiv Ole Jensen selv, der både dengang og nu primært arbejder med salg. Omsætningen i 2018/2019 lå på højde med omsætningen i Delfi inden konkursen.

- Det er da tankevækkende, at vi i dag med 20 ansatte genererer stort set samme omsætning som de 42 ansatte hos Delfi Electronics, men det skyldes, at virksomheden er blevet effektiviseret. Der er blevet ryddet op, indført nye systemer og rutiner og en fortrinlig backoffice-funktion på fabrikken i Thailand og Skanderborg hjælper til, forklarer Ole Jensen.

ETK EMS Group har hovedkontor i Skanderborg med omkring 90 ansatte samt en afdeling i Frederikssund med 12. Desuden har den små 200 medarbejdere i Thailand. Firmaet har i over 40 år produceret kundespecifik elektronik hjulpet af blandt andet eget udviklet logistik og business intelligente systemer.

- Vi skal gerne have flere ansatte her i Sønderborg – men det kræver også en større salgsindsats generelt og vilje fra de lokale virksomheder. Det skal nok lykkedes, forklarer Ole Jensen.

Vejen til den hurtige succes er blandt andet gået via en klar køreplan, der gik i gang fra dag et. Foto: Timo Battefeld
ETK EMS Group vil gerne have flere ansatte i Sønderborg, hvor man råder over omkring 2.500 kvadratmeter. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Annonce