Annonce
Sønderborg

Fra kontor til værtshusejer: Par stortrives på Posthuset

Dorthe Bull tog det store spring, da hun for to år siden blev restauratør på værtshuset Posthuset i Sønderborg. Foto: Jacob Schultz
Dorthe og Lars Bull havde aldrig troet, de skulle drive værtshus. I denne weekend fejrer parret, at de for to år overtog Posthuset i Sønderborg.

Sønderborg: Hun har aldrig været typen, der sådan rigtig gik på værtshus. Og hun kan i øvrigt slet ikke lide øl. Alligevel blev Dorthe Bull for to år siden værtshusholder.

- Det var noget helt andet, end jeg var vant til. Jeg skulle da også lige vænne mig til at stå og gå så meget, siger den i dag 55-årige kvinde.

Efter mere end menneskealder på kontor overtog hun i november 2017 Posthuset ved Kløvercentret efter veninden Susanne Post, der havde haft det i 11 år.

- Jeg er blevet taget godt imod. Jeg har altid været typen, der kan snakke med alle - høj som lav. Og her på Posthuset er alle velkommen, hvis de opfører sig ordentligt, siger Dorthe Bull.

Lørdag havde hun og ægtemanden Lars Bull så inviteret til to års fødselsdag med blandt andet gratis hotdogs og billige øl.

- Posthuset er et rigtig godt sted. Alle snakker med alle og er glade. Vi har et rigtig godt fællesskab, siger Nielsine Jensen, der er kommet på Posthuset i mange år.

Annonce

Det er skidegodt men også hårdt arbejde. Mange timer, en livsstil. Men vi har heldigvis kun søde kunder. Der har aldrig været ballade

Lars Bull, Posthuset

Hårdt men godt

I sommeren 2017 stod Dorthe Bull pludselig uden arbejde. Hun ville ikke være en del af systemet men gerne bestille noget.

Det var dog ikke så nemt at finde noget nyt, da hendes mand, som på det tidspunkt var bladchef hos Sønderborg Ugeavis, efter nogle måneder fik tanken, hvorfor ikke blive kromutter?

Som stamgæst på Posthuset vidste han, at den mangeårige ejer Susanne Post døjede med dårligt helbred efter 40 år i restaurationsbranchen blandt andet som ejer af Misses Kro, og derfor gerne ville af med sit værtshus.

24 timer senere underskrev parterne en købsaftale.

- Jeg havde aldrig troet, vi skulle blive værtshusholdere, siger 58-årige Lars Bull.

Han var i 20 år møbelsælger og herefter 20 år på Sønderborg Ugeavis. I dag kører han skolebus om morgenen og om eftermiddagen, samt hjælper med alt muligt praktisk på værtshuset.

- Vi taler meget mere sammen nu end førhen. Det er skidegodt men også hårdt arbejde. Mange timer, en livsstil. Men vi har heldigvis kun søde kunder. Der har aldrig været ballade.

Oppe på mærkerne

Ægteparret har brugt mange kræfter og penge på at få Posthuset shinet op. Der er blevet lagt nye gulve, kommet nye terrasse, spilleautomat, varmepumper, billardbord samt malet hele fire gange.

- Dorthe og Lars har klaret det rigtig fint. Før var her lidt slidt, men nu er det blevet rigtig fint, siger Nielsine Jensen.

Posthuset har mange stamkunder. Hver lørdag er der mad og rafleturnering, ligesom der billardturnering for både mænd og kvinder, bankospil, udflugter blandt andet til Kliplev Mærken og meget mere.

To værtshuse er indenfor kort tid lukket i Sønderborg. Selvom Posthuset oplever, at flere unge kigger forbi på grund af den gode stemning og billige øl, så kommer tingene ikke bare af sig selv.

- Vi er nødt til at være oppe på mærkerne, så vi holder fast på stamkunder. Derfor har vi også så mange arrangementer, forklarer Lars Bull, som har et nyt initiativ i støbeskeen.

Han vil på sigt sige farvel til den ene billardbord og i stedet investere i 4-5 elektroniske dartskiver.

Lars Bull (tv.) kører skolebus om morgenen og om eftermiddagen samt hjælper med praktiske ting på Posthuset. Foto: Jacob Schultz
Posthuset kan ud over 100 siddepladser også tilbyde gæsterne at spille billard på to borde. Foto: Jacob Schultz
Værtshuset har omkring 90 stamgæster heriblandt Nielsine Jensen og Flavia Nathansen. Foto: Jacob Schultz
Lørdag var der to års fødselsdagsfest på Posthuset med blandt andet gratis hotdogs og billige øl. Foto: Jacob Schultz
Værtshuset har billardhold for både for kvinder og mænd, der spiller turnering mod andre kroer. Foto: Jacob Schultz
Da Susanne Post overtog bodegaen i 2006 skiftede den navn til Posthuset i øvrigt efter ide fra Dorthe Bull. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce