Annonce
Esbjerg

Fra lærling til chef: Lars Küster er Årets Unge Erhvervsleder

Lars Küster, Lindpro, tog prisen som Årets Unge Erhvervsleder, mens Årets Iværksætterpris gik til Mikael Højbjerg og Thomas Moses "Ordblindetræning".

Esbjerg: Elektrikerlærling. Formand. Projektleder. Afdelingschef. Sektionschef. Titlerne har hurtigt afløst hinanden for Lars Küster. Siden han i børnehaven skilte sin første radio ad, har han ikke været i tvivl om sin passion, og nu står han som 31-årig og har gjort kometkarriere i den store teknikvirksomhed Lindpro med syv afdelinger og 150 medarbejdere under sig.

Torsdag fik Lars Küster så endnu en titel, idet han blev kåret som Årets Unge Erhvervsleder i Esbjerg Kommune.

Det skete på Tobakken, hvor Esbjerg Erhvervsudvikling i samarbejde med Business Sydvest for 10. gang, afviklede arrangementet, Jantekur, for at hylde erhvervsfolk, der tør gå imod strømmen og skabe resultater.

Foruden Lars Küster var også Thomas Vallentin West, TS Tech og Mark Mikkelsen, Guldægget nomineret til titlen som Årets Unge Erhvervsleder.

- Det 10. gang, vi kårer Årets Unge Erhvervsleder, og indstillingerne viser, at virksomhedernes talentmasse inden for ledelse også denne gang er bred og på et højt niveau. Vi belønner en ung succesfuld erhvervsleder, som med engagement og ansvarlighed formår også at motivere og udvikle andre. Jeg vil gerne benytte dette lille jubilæum til at opfordre endnu flere af kommunens virksomheder til at kigge i egne rækker og vurdere, om en ung leder kunne være et emne til at blive fremhævet og anerkendt for sin indsats, har opfordringen lydt fra erhvervschef Karsten Rieder, Esbjerg Erhvervsudvikling.

Annonce

Pris

Årets Unge Erhvervsleder kan tildeles personer under 40 år med ledelsesansvar i private og offentlige virksomheder, og ligesom Årets Iværksætter findes vinderen af et dommerpanel efter indstilling fra virksomheder.

Årets IVærksætterpris 2017, Thomas Mose og Mikael Højbjerg fra Ordblindetræning. Foto: Søs Josefsen

Pris til ordblindetræning

Om Lars Küster blev der sagt, at han som lærling hurtigt beviste sit talent.

- Lars er meget ihærdig og arbejdsom, og når han har et mål, går han efter det. Han rækker gerne hånden frem og giver sit besyv med - også som arbejdskraft til projekter, der går på tværs af afdelinger og divisioner. Han er visionær og tænker frem for alt i muligheder og kunder i stedet for begrænsninger og problemer.

- Som chef er Lars meget reflekterende og lydhør overfor medarbejdere og kollegaer, og han har en god føling med organisationen, hvor han skaber høj motivation og arbejdsglæde, hed det i indstillingen.

Sidste år kårede Jantekuren også Årets Iværksætter. Også i år blev prisen udelt, og den gik til Mikael Højbjerg og Thomas Moses "Ordblindetræning".

- Årets vinder er et godt eksempel på, at en innovativ tilgang kombineret med enorm flid, ihærdighed - og ikke mindst sejhed - kan bære langt, når man etablerer et nyt firma. Thomas og Mikael har formået at knække koden og fundet redskaberne til at afhjælpe børns udfordringer med ordblindhed.

- De har vist solide resultater og skabt en virksomhed, som tilbyder undervisning af høj kvalitet, og som er anerkendt i branchen. Deres mission er: At tilbyde ordblindeundervisning, der hviler på et solidt forskningsbaseret grundlag - eller med andre ord: Undervisning, der virker, lød det i indstillingen.

Efter prisuddelingerne var der middag og netværk, og kendte tv-vært, Anders Lund Madsen var på underholdningsprogrammet.

Lars Küster med sn hustru, Christina Haven. Foto: Søs Josefsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce