Annonce
Aabenraa

Fra Langeland til Aabenraa: Birthe strikker for Julehjertebyen

Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen besøger hvert år Julehjertebyen i Aabenraa. Parret bor i Stoense på Langeland. På Stensgård Gods mødte de Malene Bruhn, der berettede om Julehjertebyens koncept. Det fik Birthe Lauritsen til strikkepindene - og i tre år har hun doneret sine varer, så de kunne sælges i Julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Ikke nok med at Birthe Lauritsen fra Langeland donerer sine strikvarer til Julehjertebyen. Hun kører også fra Fyn til Aabenraa for at aflevere dem også sammen med ægtefællen. Parret har af anden årsag sat huset til salg. Én procent af salgssummen er dog ligeledes øremærket det gode formål i Julehjertebyen.

Aabenraa: Der blev pakket gaver ud i Julehjertebyen i sidste uge. Det vil sige - de blev sådan set afleveret for derefter at blive sat ind på hylderne i Julehjertebyens salgsbod. Gaverne kom den lange vej fra Fyn. Fra Langeland, nærmere bestemt.

Hér i Stoense på øens nordlige ende bor Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen, hvor begge trods deres fremskredne alder arbejder i køkkenet på Stensgård gods.

Der er lang vej fra Langeland til Aabenraas julehjerteby - men der er en forklaring.

Forklaringen hedder Malene Bruhn, koordinator i Julehjertebyen, og hun er således også anledningen til at Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen forleden dukkede op med tasken fuld af strikvarer - babysko og julehjerter.

- Jeg mødte Birthe og Aksel på Stengård gods, hvor min kæreste Peter Rebsdorf er formand for et jagtkonsortium. Jeg hjælper til i køkkenet frem til oktober, hvor der så står Julehjerteby i min kalender. Men Birthe og Aksel har så taget over i køkkenet, fortæller Malene Bruhn.

Hun har naturligvis fortalt om Julehjertebyen, om konceptet og baggrunden for at lave en kopi af byens historiske bygninger.

- Det lød jo rigtig spændende, fortæller 65-årige Birthe Lauritsen, der er ganske ferm med strikkepinde og garn. Hun tog derfor en beslutning om at støtte Julehjertebyen ved at donere sine strikvarer til formålet, så de kunne blive solgt til velgørenhed.

- Det er nu tredje år, vi kommer til Aabenraa for at aflevere tingene. Vi er meget imponeret over den indsats, som de hundredvis af frivillige yder. Formålet er jo yderst prisværdigt, lyder det fra Birthe Lauritsen.

Annonce
Igen i år kunne Birthe Lauritsen aflevere en stor pose med strikvarer til Malene Bruhn.Foto: Claus Thorsted

Ingen levninger

Og så gør det hende da en kende stolt, at alle hendes ting fra sidste år blev udsolgt.

- Næ - der var ingen levninger fra sidste år, supplerer Malene Bruhn.

De strikkede børnesko i størrelse 3-6 måneder har Birthe Lauritsen hidtil haft med i sortimentet hvert år. Dem fortsætter hun nok med.

- I år har jeg strikkede julehjerter med for første gang. Man må jo skabe lidt variation. Næste år har jeg planer om at tage små strikkede nissehuer med, der kan fungere som æggevarmere.

Men der er mere på vej fra det fynske par. Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen har nemlig sat deres hus på Langeland til salg. Ejendomsmægleren har lovet, at parret måtte få én procent af salgssummen til velgørende formål.

Huset er ikke solgt endnu - men det velgørende formål har de allerede fundet: pengene er nemlig øremærket til Julehjertebyen.

Der er lang vej fra Langeland til Aabenraa. Men Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen tager gerne turen for at besøge julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen synes rigtig godt om konceptet for Julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce