Annonce
Aabenraa

Fra Langeland til Aabenraa: Birthe strikker for Julehjertebyen

Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen besøger hvert år Julehjertebyen i Aabenraa. Parret bor i Stoense på Langeland. På Stensgård Gods mødte de Malene Bruhn, der berettede om Julehjertebyens koncept. Det fik Birthe Lauritsen til strikkepindene - og i tre år har hun doneret sine varer, så de kunne sælges i Julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Ikke nok med at Birthe Lauritsen fra Langeland donerer sine strikvarer til Julehjertebyen. Hun kører også fra Fyn til Aabenraa for at aflevere dem også sammen med ægtefællen. Parret har af anden årsag sat huset til salg. Én procent af salgssummen er dog ligeledes øremærket det gode formål i Julehjertebyen.
Annonce

Aabenraa: Der blev pakket gaver ud i Julehjertebyen i sidste uge. Det vil sige - de blev sådan set afleveret for derefter at blive sat ind på hylderne i Julehjertebyens salgsbod. Gaverne kom den lange vej fra Fyn. Fra Langeland, nærmere bestemt.

Hér i Stoense på øens nordlige ende bor Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen, hvor begge trods deres fremskredne alder arbejder i køkkenet på Stensgård gods.

Der er lang vej fra Langeland til Aabenraas julehjerteby - men der er en forklaring.

Forklaringen hedder Malene Bruhn, koordinator i Julehjertebyen, og hun er således også anledningen til at Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen forleden dukkede op med tasken fuld af strikvarer - babysko og julehjerter.

- Jeg mødte Birthe og Aksel på Stengård gods, hvor min kæreste Peter Rebsdorf er formand for et jagtkonsortium. Jeg hjælper til i køkkenet frem til oktober, hvor der så står Julehjerteby i min kalender. Men Birthe og Aksel har så taget over i køkkenet, fortæller Malene Bruhn.

Hun har naturligvis fortalt om Julehjertebyen, om konceptet og baggrunden for at lave en kopi af byens historiske bygninger.

- Det lød jo rigtig spændende, fortæller 65-årige Birthe Lauritsen, der er ganske ferm med strikkepinde og garn. Hun tog derfor en beslutning om at støtte Julehjertebyen ved at donere sine strikvarer til formålet, så de kunne blive solgt til velgørenhed.

- Det er nu tredje år, vi kommer til Aabenraa for at aflevere tingene. Vi er meget imponeret over den indsats, som de hundredvis af frivillige yder. Formålet er jo yderst prisværdigt, lyder det fra Birthe Lauritsen.

Igen i år kunne Birthe Lauritsen aflevere en stor pose med strikvarer til Malene Bruhn.Foto: Claus Thorsted
Annonce

Ingen levninger

Og så gør det hende da en kende stolt, at alle hendes ting fra sidste år blev udsolgt.

- Næ - der var ingen levninger fra sidste år, supplerer Malene Bruhn.

De strikkede børnesko i størrelse 3-6 måneder har Birthe Lauritsen hidtil haft med i sortimentet hvert år. Dem fortsætter hun nok med.

- I år har jeg strikkede julehjerter med for første gang. Man må jo skabe lidt variation. Næste år har jeg planer om at tage små strikkede nissehuer med, der kan fungere som æggevarmere.

Men der er mere på vej fra det fynske par. Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen har nemlig sat deres hus på Langeland til salg. Ejendomsmægleren har lovet, at parret måtte få én procent af salgssummen til velgørende formål.

Huset er ikke solgt endnu - men det velgørende formål har de allerede fundet: pengene er nemlig øremærket til Julehjertebyen.

Der er lang vej fra Langeland til Aabenraa. Men Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen tager gerne turen for at besøge julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Birthe Lauritsen og Aksel Christiansen synes rigtig godt om konceptet for Julehjertebyen.Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce