Annonce
Kolding

Fra lille lokalt løgmarked til landsdækkende webshop: Vores mål er at sælge de største og bedste løg

Interessen for Jan Larsens lokale løgmarked sidste år i Sdr. Bjert har givet ham blod på tanden, og derfor har han valgt at starte sin egen webshop, hvorfra han sælger diverse løg og knolde. Pressefoto
Egentlig ville han bare have lavet et enkelt løgmarked hen over et par weekender i Sdr. Bjert, men efterspørgslen var så massiv, at Jan Larsen nu med succes har åbnet sin egen webshop, hvor folk fra hele landet kan bestille blomsterløg og knolde året rundt.

Kolding: Det begyndte med en bestilling på 20.000 blomsterløg til et lokalt løgmarked. Og nu er det endt med webshoppen www.loegbutikken.dk med op mod 150 sorter af forskellige sommerblomstrende løg og knolde.

Sådan er den korte version af historien om Jan Larsens passion for blomster og blomsterløg. Han var egentlig inspireret af løgmarkeder, som man kender dem fra Tyskland og Holland, hvor løg i god kvalitet kan købes i løsvægt, i stedet for i store præfabrikerede poser som i supermarkederne. Men markedet, der blev afviklet foran den gamle brugs i Sdr. Bjert sidste efterår, blev så populært, at Jan i december åbnede sin egen webshop.

- Og vi har haft supertravlt fra dag et, konstaterer Jan Larsen og fortsætter:

Annonce

- Egentlig var løgmarkedet sidste efterår bare en gammel drøm, der skulle prøves af, og hvis det gik godt, var tanken, at jeg måske kunne holde marked en gang om året. Men interessen var så stor, at jeg fik blod på tanden, og derfor åbnede jeg webshoppen, siger Jan Larsen.

Drømmer allerede om mere

Blomsterløg er en sæsonbestemt ting, og derfor tager Løgbutikken lige nu imod forudbestillinger på de sommerblomstrende, der så bliver leveret i marts og april. Der er tale om både dahlia-knolde, lilje-løg og gladiolus-løg. Tilsvarende vil der komme et sortiment af de forårsblomsterende som tulipaner, påskeliljer, allium, krokus, hyacinter, vintergækker og meget mere, der bliver sat til salg i løbet af sensommeren.

- Vores mål er at sælge de største og bedste løg, som markedet kan tilbyde, og størrelsen er faktisk altafgørende. Du får større, kraftigere og flere blomster, jo større løg du køber. Samtidig importerer vi alle løg som løse, direkte fra producenten og sorterer og pakker selv, så kunderne slipper for pre-pakkede supermarkedsløg i plasticposer, forklarer Jan Larsen.

Han drømmer om stille og roligt at udvide sortimentet til mange flere sorter og arter.

- Men foreløbig er det en hobbyvirksomhed, så jeg skal også kunne følge med, konkluderer Jan Larsen.

Løgbutikken lige nu imod forudbestillinger på de sommerblomstrende, der så bliver leveret i marts og april. Der er blandt andet tale om diverse dahlia-knolde. Pressefoto
Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce