Annonce
Udland

Fra London til Sydney: Testfly i luften i 19,5 timer

Phil Noble/Reuters
En testflyver fra London flyver over 11 lande, før den ender i Sydney i Australien.

Det australske flyselskab Qantas sender torsdag et fly i luften fra London i Storbritannien med kurs direkte mod Sydney i Australien.

Flyet, en Boing 787-9 "Dreamliner", skal efter planen lande omkring 19,5 timer efter afgang i Kingsford Smith Airport.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Om bord på flyet er i alt 49 personer inklusive personalet, og flyet skal tilbagelægge omkring 17.800 kilometer på sin vej.

Inden målet i Sydney flyver testflyet over England, Holland, Tyskland, Polen, Kina og seks andre lande.

Undervejs skal besætningen bære særligt udstyr til at måle flyets tilstand under den lange flyvning. Udstyret skal blandt andet undersøge, hvordan jetlag kan minimeres og komforten forbedres.

Passagererne får tilbudt forskellige varme retter som kyllingesuppe eller en sandwich og forskellige drikkevarer undervejs. Desuden vil lyssætning, temperatur, udstrækningsøvelser og meditation spille en rolle i forsøget.

Testflyvningen er en del af et større projekt, som Qantas har igangsat.

I oktober fløj et andet testfly fra den amerikanske JFK Lufthavn i New York til Sydney. Turen på omkring 16.000 kilometer tog cirka 19 timer.

Torsdagens rute fra Europa til Sydney er omkring 1800 kilometer længere end mellem New York og Sydney. Turen ventes dog at blive kortere på grund af vindforholdene på strækningen.

Det er ikke første gang, at selskabet sender et fly direkte mellem de to destinationer. Det skete også i 1989. Turen tog dengang 20 timer og ni minutter, og flyet, en Boeing 747-400, er nu på et museum.

Sidste år introducerede Qantas en flyrute fra London til Perth i Australien. Det er den eneste faste rute mellem Australien og Europa. Den tager cirka 17 timer.

I 1947 introducerede Qantas sin første rute fra Sydney til London. Dengang tog turen fire dage og havde ni mellemlandinger undervejs.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Qantas'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce