Annonce
Tønder

Fra næste uge: Børn ned til to år kan blive testet for covid-19 i Tønder

Teststedet i Tønder på Nordre Industrivej blev åbnet 1. december, men først fra næste uge bliver det muligt at teste børn ned til 2 år. Arkivfoto: André Thorup
Børn i alderen to til 12 år kan snart også blive testet for covid-19 i Tønder. Fra næste uge kan forældre således bestille tid til deres børn via coronaprover.dk

Tønder: Selvom Tønder har haft et covid-19 testcenter siden 1. december, så har forældre alligevel måttet en tur til Rødekro, hvis de havde børn under 12 år, der skulle testes. For det har det ikke været muligt at bestille tid til børn i Tønder. Men det bliver det nu.

Fra mandag i næste uge, altså den 25. januar, kan forældre bestille tid til børn mellem to og 12 år. I første omgang vil der kun være åbent for test af denne aldersgruppe på udvalgte dage i testcentret, men fra den 1. februar kan der bestille tid til alle åbningsdage.

- Det er selvfølgelig bedst, hvis hele familien kan blive testet samme sted, og det har været til stor irritation for mange, at mindre børn ikke har kunnet få en test på en teststation, men skulle til et af de store testcentre. Det er godt, at det snart er historie, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Også Mette Bossen Linnet (V), medlem af regionsrådet og kommunalbestyrelsen i Tønder, er glad for, at borgere i Tønder slipper for køreturen.

- Jeg synes, det er enormt glædeligt for børnefamilier, og jeg håber, det afhjælper dem for en masse frustrationer og unødvendige kørsler, siger hun til JydskeVestkysten.

Forældre kan bestille tid til deres børn via coronaprover.dk gennem forældrenes eget NemID. Test af børn under to år kræver stadig en henvisning fra egen læge.


Jeg synes, det er enormt glædeligt for børnefamilier, og jeg håber, det afhjælper dem for en masse frustrationer og unødvendige kørsler

Mette Bossen Linnet (V)


Annonce

Manglende kompetencer og problemer med it

Men hvorfor skulle der gå mere end halvanden måned, fra Tønder fik et testcenter, til det blev muligt at teste børn under 12 år? Det er der især to årsager til.

For det første har it-systemet, der varetager tidsbestillingerne, givet problemer, og for det andet kræver det særlige kompetencer at teste de mindste.

- Bookingsystemet og de nationale retningslinjer for test i bestemte aldersgrupper bestemmer, at hvis du vil teste børn under 12 år, tester du helt ned til to år. Og særligt børn mellem to og fem år kræver mere uddannelse at kunne teste, siger Mette Bossen Linnet.

Derfor er Region Syddanmark nu i fuld gang med at oplære personalet og opdatere it-systemerne, ikke bare i Tønder, men også på de andre mindre teststeder i Region Syddanmark, der har haft samme problematik.

Udover at gøre det nemmere for børnefamilierne i hverdagen, så er det også et vigtigt redskab i den lokale smitteopsporing.

- Snart åbner skoler og fritidsliv igen, håber vi, hvor det vil være et vigtigt værktøj i smitteopsporing. Så vil det være dejligt, at man kan teste lokalt, siger Mette Bossen Linnet.

Testcenter Tønder

  • Du bestiller test til testcentret på Nordre Industrivej i Tønder gennem www.coronprover.dk.
  • Fra mandag den 25. kan forældre via deres eget Nem-ID også bestille tid til børn mellem to og 12 år. Hidtil har det kun været muligt for børn mellem 12 og 15 år.
  • Børn under to år kræver fortsat en henvisning fra lægen.
  • Testcenret i Tønder har i øjeblikket kapacitet til at teste 650 personer om dagen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce